YURTHABER

Mersin
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Turfanda ‘can Erik’ 10 Gün Sonra Piyasada

Türkiye’nin ilk turfanda eriği, 10 gün sonra tezgahları süsleyecek. Geçen yıl 200 liradan piyasaya sunulan...

Türkiye’nin ilk turfanda eriği, 10 gün sonra tezgahları süsleyecek. Geçen yıl 200 liradan piyasaya sunulan Mersin’in Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen can eriğinin bu yılki ilk tezgah fiyatı merakla bekleniyor.

Silifke Göksu Vadisi’nde yetiştirilen Türkiye’nin ilk turfanda can eriği, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Forza Fuarcılık tarafından CNR EXPO Yenişehir Fuar Merkezi’nde düzenlenen Mersin 8. Uluslararası Tarım Fuarı’nda görücüye çıktı. Örtü altı eriğin neredeyse tadına bakılacak kadar büyümesi fuar ziyaretçilerinde şaşkınlık yarattı. Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever’in de ‘çok kıymetli’ diyerek tadına baktığı can eriği ilgi odağı oldu. Silifke Erik Üreticileri Birliği tarafından sergilenen örtü altı erik fidanının üzerinin meyveyle dolu olması da hayranlıkla izlendi.

Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ilk turfanda can eriğini Göksu Vadisi’nde ürettiklerini söyledi. Normal koşullarda nisanın ilk haftasında açıkta çıkan eriği örtü altına almak suretiyle Mart ayının 10-15’i gibi çıkaracaklarını tahmin ettiklerini belirten Göktaş, “Zaten 1 hafta, 10 gün sonra da yavaş yavaş piyasaya çıkar. Geçen yıl 200 TL ile başladı, 50 kuruşla bitti. Bakalım bu yıl nasıl olacak? Biz de merakla bekliyoruz. İnşallah üreticilerimiz için hayırlısı olur” dedi.

Bu yıl örtü altında 10 ton civarında, açık alanda ise yaklaşık 8 bin ton üretim beklediklerini kaydeden Göktaş, “Açık alanda da nisanın ilk haftası can eriği yiyebileceğiz. Dar gelirli vatandaşlar ancak o dönem yiyebilir. Biz onları da düşünüyoruz ama çiftçimiz de kendisini düşünmek zorunda. Çünkü örtü altında bir sürü masraf ederek bu üretim yapılıyor” diye konuştu.

Erikte geçen yıl 200 liradan satışa başladıklarından ancak daha sonra 50 kuruşa bile alıcısını bulamadıklarından yakınan Göktaş, “Üretimi iyi de yaptığımızı gösterdik. Burada satılamayınca İstanbul fuarında koyunun önüne döktük, orada da gösterdik. Biz üreticiler olarak hepsini göstermek zorundayız ki, yetkililer, ilgililer bu konuda duyarlı olsunlar, çalışmalarını ona göre yapsınlar” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler