Malatya’da yapımının yarısı tamamlanan Turgut Özal Tabiat Park, yapılan protokol ile Malatya Belediyesi’ne devredildi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından finanse edilen, İl Özel İdaresi tarafından ihale edilerek Orduzu Pınarbaşı’nda yapılan Turgut Özal Tabiat Parkı’nın devir protokol töreni Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü’nde yapıldı.
Protokol programına konuşan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Geçmişten beri hemşerilerimizin çok yuğun kullandığı Orduzu Pınarbaşı’ndaki alt yapı ve üst yapı eksiklerinin bir bölümü, yarısı tamamlandı. Bundan sonraki süreçte Malatya belediyesi olarak işletilmesi, bakımı ve yaklaşık 8 milyon liralık yatırım ile daha da güzelleştireceğiz” dedi.
Başkan Çakır, parka girişin ücretli olacağını, miktarın daha sonra belirleneceğini ifade ederek, “İlk etapta bir bölümünü hizmete açacağız. Daha sonra eksiklikler giderilecektir” diye konuştu.
Düzenlenen törende konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, “Ödeneği Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan geldi. Birlikte çalışma yaparak düzenleme yapıldı. Burasını Malatya Belediyesi’nin işletecek olmasının daha güzel olacağını düşünüyorum” diyerek, hayırlı olması temennisinde bulundu.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürü Ayhen Deligöz ise “Halkımızın yörelerinde bulunan bitki türlerini tanıyarak doğa koruma bilincinin geliştirilmesinin yanı sıra, doğal kaynakların tanıtımı ve korunmasına hizmet etmek amacıyla, şehir merkezine en yakın ve kolaylıkla ulaşılabilecek bir alanda tabiat parklarının kurulması için Müdürlüğümüzce çalışma başlatılmıştır. Bu amaçla ilimiz merkeze 3 kilometre mesafede bulunan Pınarbaşı mevkiinde 38,69 hektarlık alan Turgut Özal Tabiat Parkı olarak tespit edilmiştir” ifadelerini kullandı.
Deligöz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Alanın tescil işleminden sonra, plan, proje ve yapım işleri için Bakanlığımızca tahsis edilen 6 milyon lira ödenek ile alt yapı, çevre düzenleme, yapı ve tesisler tamamlanmıştır. Proje kapsamında: Giriş kontrol ünitesi, otopark, çay kafe, büfe, WC, idari bina ve ziyaretçi tanıtım merkezi, bitki tanıtım alanı, çocuk oyun alanları, kondisyon alanı, tırmanma ve seyir terasları, ateşli ve ateşsiz piknik üniteleri, kamelyalar, piknik ve oturma masaları, yürüyüş yolları yapılmıştır. Tabiat Parkının işletilmesi, alanın güvenliğinin sağlanması, temizliği ve kontrolü için ihtiyaç duyulan yeterli personel ve tecrübe Malatya Belediye Başkanlığı bünyesinde bulunmaktadır. Ayrıca Tabiat parkını koruma ve yönetmede yöre halkı ve yöre kuruluşlarının da söz sahibi olması koruma kullanma dengesinin sağlanmasında en önemli etkendir. Yine gelişim planında yer alan ve Malatya Belediyesi tarafından yapılacak yaklaşık 8 milyon lira tutarındaki yatırım kapsamında alanın çevre ihatası, kır kahvesi, spor tesisi, otopark ve araç yolu taş kaplama, ağaçlandırma, bina tamiratları, çevre düzenleme, yönlendirme ve bilgilendirme tabelaları gibi işler bulunmaktadır. Böylece yöre halkına yeni bir iş imkanı da sağlanmış olacaktır.”
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz