YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Turizm Sektöründe Tanıtımın Rolü" Paneli

Gaziantep'te, "Turizm Sektöründe Tanıtımın Rolü" konulu panel düzenlendi.

Gaziantep'te, "Turizm Sektöründe Tanıtımın Rolü" konulu panel düzenlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Kültür ve Turizm Uzmanı Hilal Demirel, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) işbirliğiyle düzenlenen panelde, turizmden elde edilen gelirin arttığını söyledi.

Turizm konusunda 2023 stratejilerinin ve 2007 eylem planlarının olduğunu anımsatan Demirel, şöyle konuştu:

"Bu stratejimiz içinde 9 turizm gelişim bölgesi planladık. 7 tane de turizm koridorumuz var. Bir güzergah boyunca turizmin geliştirilmesini amaçlıyoruz. Bu koridorlardan bir tanesi inanç turizmi koridoru ve Gaziantep de o koridor içerisinde yer alıyor. Bu turizm gelişim koridorlarından bir tanesi olan GAP kültür ve turizm gelişim bölgemizin içinde de Gaziantep yer alıyor. Yani aslında bizim geleceğe yönelik turizme bakışımızın içinde de Gaziantep'in çok önemli bir yeri var. Biz burayı hak ettiği şekilde tanıtmak istiyoruz."

Demirel, 80 ülkede reklam ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştirdiklerini, 40 ülkede yurt dışı temsilcilikleri olduğunu dile getirdi. Reklam kampanyalarının çeşitlendiğini, son yıllarda sistematik kampanyalar hazırladıklarını ifade eden Demirel şunları aktardı:

"İnanç turizmini, kültür, doğa, Golf turizmini, yani Türkiye'yi her şeyiyle tanıtmaya başladık. Reklam kampanyamızda Gaziantep'in çok güzel görselleri var. Gaziantep'i şimdilik Zeugma ve baklavasıyla tanıtıyoruz. Tabii Gaziantep baklavasından ibaret değil. Zeugma da Gaziantep'in köklü kültürünün yalnızca küçük bir parçası."

Antalya Tanıtım A.Ş Genel Müdürü Yusuf Örnek ise Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinin içerisinde bulunduğu Fırat Havzası'nın bütün olarak ele alınması gerektiğini belirtti.

Sadece Gaziantep için hazırlanan master planının yeterli olmayacağını vurgulayan Örnek, şöyle devam etti:

"Eğer ana plan çerçevesinde bu işlere girişilmezse, ana plandan sonra alt planlar ve alt proje alanları detaylı bir şekilde ortaya çıkarılmazsa bu havza, özellikle Fırat'ın iki tarafı, iki kıyısı çok çabuk harcanabilir. Çünkü yarın öbür gün orada birilerinin kötü kötü konutlar inşa etmesine, kötü kötü restoranlar yapmasına, kulübelerin oluşmasına engel olamazsınız. Buralar korunmazsa kültür turizmi yapma şansımız olmayacak. Eğer Rumkale, Halfeti, Zeugma korunmazsa, bunlar turistik ürün hale getirilmezse hiçbir zaman burada kültür turizmi olmayacaktır."

Panel, soru cevap bölümüyle devam etti. GTO meclis salonunda düzenlenen panele GAÜN Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu öğrenci ve akademisyenleri katıldı.

Muhabir: Burhan Sansarlıoğlu - Yusuf Atlıhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler