YURTHABER

Ankara
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk Devletleri Atletizm Birliğinin kuruluşunun ilk adımı İstanbul'da atıldı

Türk Devletleri Atletizm Birliğinin kurulmasıyla ilgili ilk toplantı İstanbul'da yapıldı.

Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, toplantıya Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan ve gözlemci olarak KKTC katıldı.

2024'te yapılacak ikinci toplantıya katılacak diğer Türk devletleriyle Türk Devletleri Atletizm Birliğinin kuruluşu tamamlanacak.

Türk Devletleri Atletizm Birliğinin kurulmasıyla atletizm sporunun ruhuna uygun olarak Türk Devletleri Atletizm Şampiyonası'nın düzenlenmesi, Türk devletlerindeki gençlerin sağlıklı ve fiziksel durumunun iyileştirilmesi, sportif ve kültürel faaliyetlerin tanıtımı, Türk devletleri arasındaki ilişkilerin ve karşılıklı anlayışın geliştirilmesi, fikir alışverişi yapılması ve bölgede sporla ilgili eğitim ile paylaşım seviyesinin artırılması amaçlanıyor.

En Çok Aranan Haberler