YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk dilinin başkenti Karaman, Türkçe’nin bülbülleri ile şenlendi

Uluslararası 9.Türkçe Olimpiyatları Karaman İl Etkinliği Kemal Kaynaş Stadyumu’nda, 15 ülkeden 44 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti....

Uluslararası 9.Türkçe Olimpiyatları Karaman İl Etkinliği Kemal Kaynaş Stadyumu’nda, 15 ülkeden 44 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.
Karaman Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) organizasyonunda, Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi işbirliği ve katkıları ile düzenlenen Türk Dilinin başkenti Karaman’daki şölene; Karaman Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve eşi, iş adamı Mustafa Kavurmacı ile daire amirleri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, belde belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

TÜRKÇE ORTAK PAYDASINDA DÜNYA ÇOCUKLARI BULUŞTU
KASİAD Başkanı Sami Akdağ, yaptığı açılış konuşmasında, Karamanoğlu Mehmet Bey'in fermanıyla Türkçe'nin ortak dil haline geldiği, Hz. Mevlana’nın hoşgörüsünün hayat bulduğu ve Hz. Yunus Emre’nin ‘Gelin Tanış Olalım’ dediği coğrafyada önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmalarının anlamına dikkatleri çekti. Akdağ, Türkçe ortak paydasında dünya çocukları ile buluşmalarının Karaman için tarihi bir yönü olduğunu belirtti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İçişleri Bakanı Osman Güneş ve AK Parti Karaman Milletvekili Lütfü Elvan’ın mesaj gönderdiği gecede Kazakistan, Irak, Almanya, Tacikistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Mali, Tanzanya, Bosna Hersek, Romanya, Güney Kore, Moldova ve Gürcistan’dan gelen 44 öğrencinin seslendirdiği şiir, şarkı ve halk oyunları gösterileri izleyicileri zaman zaman sevindirdi, zaman zaman hüzünlendirdi.
Sunuculuğunu Ramazan Ümit Şimşek ve Azerbaycanlı Gülizar'ın yaptığı programda, Kemal Kaynaş Stadyumu’nda yoğun bir ilgi vardı. Yabancı öğrencilerin seslendirdiği ‘Yağdır mevlam su, gesi bağları, güz gülleri, Bitlis’te beş minare, padişah, çemberimde gül oya ve ay yüzlüm’ adlı parçalarla farklı bir programın yaşandığı Karaman’da, Kazak öğrencilerin Denizli yöresine ait halk oyunları, Tanzanyalı öğrencilerin Hüdayda’sı ilgiyle takip edildi. Kazak öğrencilerin Sultan dansı ile Karamanlıların heyecanlandığı programda okunan şiirler, özel beceri ve yetenek bölümünde Bosna Hersekli öğrenciler beğeniyle izlendi.

ÖĞRENCİLER BARIŞ VE DOSTLUK ELÇİLERİ
Misafir öğrencilerin sahne gerisinde öğretmenleri ile ayrı bir heyecan yaşadığı programda, Karaman Valisi Süleyman Kahraman’a organizasyonun Karaman’a gelmesinde katkısı olan İstanbullu iş adamı Mustafa Kavurmacı, Karaman Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu’ya, AK Parti Milletvekili Mevlüt Akgün tarafından plaket verildi.
AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, yaptığı konuşmada, harika bir organizasyon olarak nitelendirdiği olimpiyatların Karaman’da düzenlenmesinin önemine dikkatleri çekerek, 130 ülkeden gelen bin öğrencinin barış ve dostluk elçileri olduğunu söyledi. Fethullah Gülen Hocaefendi’ye ve fedakar öğretmenlere teşekkür eden Akgün, Türkiye’nin cihan devleti olma noktasında olimpiyatların önemli bir katkısı olduğunu, olacağını sözlerine ekledi.

Karaman Belediye Başkanı Dr.Kamil Uğurlu da yaptığı konuşmada, bu etkinliğin 21. asrın en büyük barış projesi olduğuna dikkat çekerek, “Bu etkinlik, karşılıklı bir kültür alışverişi. Çocuklarımız kendi ülkelerini burada temsil ediyorlar, kendi ülkelerinin kültürünü yansıtıyorlar. Aynı zamanda bizim de kültürümüzü dilimizle beraber öğrenmiş oluyorlar. Hepsinin ortak paydası Türkçe.” dedi.

TÜRKÇE DÜNYA DİLİ OLDU
Karaman Valisi Süleyman Kahraman da yaptığı konuşmada, Türkçe'nin dünya dili olduğuna dikkatleri çekerek, 15 ülkeden gelen 44 öğrenciyle tarihi bir program yaşadıklarını ifade etti. Bu etkinliğin, Karamanoğlu Mehmet Bey'in, Hz.Yunus ve Hz. Mevlana’nın yaşadığı coğrafyaya yakıştığını belirten Vali Kahraman, “Bu olimpiyatın hedefinde huzuru tesis etmek, barış inşa etmeye yönelik çaba yatmaktadır. Bu olimpiyatlar milletimizin sözünü ve özünü yaşatma çabası olup, bu sorumluluğu daima taze ve canlı tutma isteğidir.” diye konuştu.
Karamanlıların stada sığmadığı programda, 9.Türkçe Olimpiyatları Karaman İl Etkinliği tüm öğrencilerin ve protokolün, seyircinin isteği ile 3 kez söylenen olimpiyat şarkısı ve havai fişek gösterisi ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler