YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Türk Dünyası Kültür Başkenti Olarak Eskişehir'de Turizm" Paneli

Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, kentin, çok farklı turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, kentin, çok farklı turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Prof. Dr. Fazıl Tekin Konferans Salonu'nda düzenlenen "Türk Dünyası Kültür Başkenti Olarak Eskişehir'de Turizm" konulu panelde konuşan Günay, kent tarihinden ve birikimlerinden yararlanılması gerektiğini belirtti.

Günay, Eskişehir'in turizm potansiyelinin farklı olduğunu anlatarak, "Mihalıççık'ta, Türkiye'nin pek çok yerinde göremeyeceğimiz sarıçam ormanları, buralarda evcil hayvanlar gibi geyiklerle karşılaşabilirsiniz. Han ilçesinde kimsenin bilmediği yer altı şehri var. Sivrihisar'da halen ayakta olan Hristiyan kilisesini görüyorsunuz. Pessinus (Ballıhisar) alanını, öbür taraftan ahşap Ulu Camisi ve daha da yakına gelince Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Sakarya Savaşı'nı değerlendirdikleri Zaimağa Konağı'nı görüyoruz" dedi.

"Turizm" denilince, merak etmenin akla geldiğini ifade eden Günay, "Çeşitli yerlerde doğuyoruz. Büyüdükçe, yaşadıkça, yetiştikçe merak ediyoruz, etrafı görmek istiyoruz. Görmek istediklerimizin temelinde coğrafya, tarihi, kültürel değerler etkili oluyor" diye konuştu.

Günay, Anadolu'yu ise birçok uygarlığın yaşadığı ve yaşamaya devam edeceği bir yer olarak nitelendirdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Osman Gül de Eskişehir'in, doğal ve kültürel zenginliğinin yanı sıra turizme açık bir kent olduğunu vurguladı.

Eskişehir'de unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını kültüre yeniden katmak için mesleki beceri kurslarıyla atölye çalışmaları gerçekleştirdiklerini hatırlatan Gül, dokuma bezini yeniden üreterek, yer sofrası yapılan kumaşla yeni kullanım alanları oluşturarak, telefon kılıfları ve kadın elbisesi dikildiğini aktardı.

Fen ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamilla Aliyeva da turistlere kendi ülkesini anlatacak, tarihini benimsemiş ve ülkesinin güzelliklerinin farkında olan genç nesillere ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Turizm sektörünü, "ambulansta gelen hekimler"e benzeten Aliyeva, "Nasıl ki, kazadan sonra aranan hekimin önemi büyükse, sokakta da her zaman yeni nesil aktif turizmci aynı öneme sahiptir" ifadesini kullandı.

Frigyalılar'ın ve Midas kentinin, Eskişehir turizmi için önemine değinen Anemon Otel Müdiresi Hatice Yıldırım da Yüksek Hızlı Tren'le kente günübirlik ziyaretlerin arttığını, turizm yatırımlarının da bu doğrultuda yapılması gerektiğini savundu.

Yıldırım, turizmcilik için "e-ticaret" ve "e-pazarlama"nın daha etkin kullanılması gerektiğini ve öğrencilerin de bu alanda daha aktif rol alması gerektiğini sözlerine ekledi.

ESOGÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yaşar Sarı'nın da katıldığı etkinlik sonunda, katılımcılara Özbek pilavı ikram edildi.

Muhabir: Betül Rümeysa Şahin / Oktay Özden

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler