Gaziantepli genç müteşebbis Orhan Oturakçıibogil, Almanya’nın Düsseldorf kentinde işletmeciliğini yürüttüğü Altın Baklava markası adı altında baklavayı dondurmayı başardı.
Avrupa’nın birçok yerinden gelen baklava taleplerini karşılamak için geliştirdiği ve sır gibi sakladığı metotla baklavayı dondurmayı başaran Gaziantepli müteşebbis İşadamı Orhan Oturakçıibogil “Uzun süren çalışmaların ardından şoklamayı başardığımız baklava daha sonra fırından ilk çıktığı andaki lezzetini koruyarak sofralara servis edilebiliyor. Avrupa’nın birçok ülkesinden gelen baklava siparişlerini karşılayabilmek ve önümüzdeki dönemlerde Avrupa Birliği ülkelerindeki marketler zincirlerinde Türk baklavasını satabilmek için böyle bir metodu gerçekleştirdik. Ramazan nedeniyle yoğun baklava tüketimi gerçekleşen Almanya’da donmuş baklavaya yönelik büyük ilgi görmekteyiz” dedi.
GÜNLÜK KAPASİTE BİR TON HEDEF İSE 5 TON
Baklavayı dondurarak artan müşteri talebini karşılamayı hedefleyen Gaziantepli İşadamı Oturakçıibogil, “Geliştirdiğimiz yöntemle şimdilik günlük bir ton baklava stoklama şansına sahibiz. Bunu zaman içerisinde taliplerin artmasına bağlı olarak 5 tonluk bir kapasiteye çıkarmak istiyoruz. Hedefimiz Avrupa’nın baklavasını buradan karşılamak. Baklavanın tanıtımı yapıldıkça ilgi artıyor, yabancılar baklavayı gerçekten çok sevdi. Üretimimizde tamamen Gaziantep ürünleri kullanılmaktadır. Unundan yağına ve fıstık içine kadar. Ustalarımız da Gaziantep’ten getirdiğimiz ünlü baklava ustalarıdır. Başlattığımız bu hamlenin başarılı olması için AR-GE (Araştırma-Geliştirme) çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Avrupa’da Türk markalarına ve ürünlerine yönelik talep her geçen gün artıyor. Marka güvenirliliğimiz memnuniyet verici bir boyutta” diye konuştu.
GASTRONOMİ TURİZMİ İÇİN YOĞUN BİR TANITIM ŞART
Uzun yıllar önce işçi olarak gittiği Almanya’da kendi işini kurarak işveren pozisyonuna gelen müteşebbis Oturakçıibogil, Türk mutfağının önemine de değinerek, “Türk mutfağı yemekleriyle, tatlılarıyla dünyanın en önemli mutfakları arasında. Ama üzülerek söylemek gerekirse, gastronomi turizmi için bireysel çabalar dışında öyle büyük tanıtım atakları yok. Avrupa’da kaldığım süre içerisinde bunu daha iyi gözlemledim. Türk mutfağının tanıtımı ve pazarlanması için önemli projeler geliştirmek ve dünyanın her yerinde bu mutfağı tanıtmak için çaba göstermek gerekiyor. Biz tatlı çeşitlerimizi tanıtıyoruz. Baklava ve benzeri tatlılarımız yanında pasta çeşitlerimizi yabancılara en iyi şekilde tanıtıyoruz. Ancak yemek kültürümüz içinde bunların yapılması gerekiyor. Yapılacak başarılı tanıtımlar Türk mutfağının dünyaya açılmasını ve ülkemizde gastronomi turizminin gelişmesini sağlayacaktır. Kendi sektörümüzde bizler ülkemizin fahri birer kültür elçisi gibi tanıtım işlerini elimizden geldiğince yürütüyoruz. Özellikle burada kurduğumuz Gaziantepliler Derneği üzerinden de önemli tanıtımlar yapmaktayız” ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz