YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, Çadır Kentlerde

ŞANLIURFA (A.A) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türk Kızılayı olarak, yardım yaparken insan onurunu incitmemeye gayret gösterdiklerini

ŞANLIURFA (A.A) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Türk Kızılayı olarak, yardım yaparken insan onurunu incitmemeye gayret gösterdiklerini belirtti.

Akar ve beraberindekiler, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacıların yerleştirildiği Akçakale'deki Süleyman Şah Çadır Kenti'ni ziyaret etti.

Çadır kent yetkilileriyle bir süre görüşen ve çalışmalar hakkında bilgi alan Akar, Suriyeli sığınmacılarla da görüşerek bir sıkıntılarının olup olmadığını sordu.

Akar, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Akçakale'deki çadır kentte görev yapan görevlileri tebrik etti.

Buradaki kampın misafirleri ve insan onurunu incitmeyen bir kamp modeli olduğunu ifade eden Akar, şunları kaydetti:

"Türk Kızılayı olarak, Türkiye Cumhuriyeti olarak ilk hedefimiz yardım yaparken insan onurunu incitmemeye gayret göstermek. Kayıt kabuldeki sorumlu, polisi, tercümanı ve tüm görevlinin nezaketini, ilk defa evlerini bırakarak Türkiye'ye gelmiş insanlara karşı şefkat dolu muamelelerini gördüm. Ne kadar gurur duysak azdır. Buranın müdürünü, müdür yardımcısını, AFAD çalışanlarını Kızılay yetkililerini, şube başkanını tebrik ediyorum. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, böyle dara düşmüş insanlara yardımcı olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum."

Suriye sınırından geçişlerin ivme kazandığını da dile getiren Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, Türkiye'nin her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek güç ve kudrette olduğunu kaydetti.

Suriyeli sığınmacılarla ilgili rakam konusunda sorulan bir soruya net bir rakam vermelerinin doğru olmayacağını ifade eden Akar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Net bir rakam vermemiz doğru değil ama 80 bin civarında sığınmacıyla ilgili bir hizmetimiz var. Bu zaman zaman artıyor bazen eksiliyor. Yurtlarda, okullarda, bizim çadır kentlerde ve konteyner kentte kalanlar var. Yani Türkiye Cumhuriyeti olarak 80 bin, 86 bin civarında misafire hizmet verildiği söylenebilir. Ben de bunu AFAD verilerinden söylüyorum. Ayrıca her çadır kentin kendine ait bir icmali var, onları da alt alta topladığımız zaman böyle bir rakamı elde etmiş oluyoruz. Ziyaretlerimize Şanlıurfa'dan başladık Akçakale'den sonra Ceylanpınar, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Kilis ve en son olarak da Hatay'daki çadır kentlerimizi ziyaret edeceğiz."

Akar, bu ziyaretlerde hem bölgede görev yapan arkadaşları motive etmek, hem de eksiklikleri tespit etmeyi amaçladığını sözlerine ekledi.

Akar ve beraberindekiler daha sonra Kızılay Akçakale Şube Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra Ceylanpınar'a hareket etti.

Muhabir: Müslüm Etgü / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler