Türk Kızılayı Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar ve beraberindeki heyet, yaşadıkları şiddet nedeniyle ülkeleri Myanmar'ın Arakan bölgesinden kaçarak Bangladeş'e sığınan Burmalı Müslümanlara yardım eli uzatmak üzere bu ülkeye gitti.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve beraberindeki 5 kişilik heyet, yardımların dağıtılması ve insani yardım operasyonunun devamında neler yapılacağına ilişkin tespitleri yapmak için Bangladeş’e gitti. Genel Başkan Akar, Bangladeş’e gitmeden önce, konuya ilişkin Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarına açıklama yaptı.
Akar ve beraberindeki heyet, Myanmar'ın Arakan bölgesinden kaçarak Bangladeş'e sığınan Burmalı Müslümanlara yardımların dağıtılması ve insani yardım operasyonunun devamında neler yapılacağına ilişkin tespitleri belirlemek için Bangladeş'e hareket ettiklerini söyledi. İnsan onurunu teminat altına alarak yardım ettiklerini belirten Akar, asıl hedeflerinin Arakan'a gitmek olduğunu, izin verilmemesi halinde en kötü ihtimalle sınırdaki mülteci kamplarına yardımlarının devam edeceklerini söyledi.
"BİRLEŞMİŞ MİLLETLER BÖLGEYE İLGİ, ALAKA GÖSTERMİYOR"
Genel Başkan Akar, yardım götürmeye yönelik ilk harekete geçen kurumun Kızılay olduğunu ve Birleşmiş Milletler'in bölgeye hâlâ bir ilgi göstermediğini belirterek, "Yardım kuruluşlarının da orada olduklarını biliyoruz, ancak onlar da bizim gibi tetkik safhasındalar. Sembolik yardımlarını götürdüler ama esaslı yardımlar veya uluslararası Birleşmiş Milletler (BM) teşkilatlardan oraya bir ilgi alaka olmadığını biliyoruz” dedi.
"DİNİ İSLAM OLDUĞU İÇİN ÖLDÜRÜLEN İNSANLAR VAR"
Kızılay Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar, "Arakan bölgesinde dini İslam olduğu için öldürülen insanlar var. Birleşmiş Milletler'in izine buralarda rastlayamıyoruz. Türk Kızılayı, Myanmar'da yaşanan katliamlara da kayıtsız kalmadı. Burmalı Müslümanlara yönelik başlatılan saldırıları ve sonrasında yaşanan göçleri ilk gününden itibaren takip eden ve ülkedeki yetkililerle görüşme halinde olan Türk Kızılayı, Bangladeş'e sığınan Burmalı Müslümanların ihtiyaçlarını tespit etmek için harekete geçti. İlk önce Dhaka şehrinde temaslarda bulunacağız. Dhaka'da yardımların bir kısmını buradaki Burmalı Müslümanlara dağıtacağız. Myanmar'a en yakın ve aynı zamanda sığınmacıların en yoğun olduğu bölge Cox's Bazar'a da gideceğiz ve buradaki kamplarda da gıda yardımlarının dağıtımını yapacağız. Son olarak Chittagong şehrinde de gıda dağıtımında bulunacağız" diye konuştu.
"TÜRK KIZILAYI İNSAN ONURUNU KORUYARAK YARDIM YAPAR"
Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da bu bölgeye ilişkin yardım kampanyası başlattığını belirterek, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da camilerde bu bölgeye ilişkin yardım kampanyasına başladığını biliyoruz. Hatta Kızılay’a da atıfta bulunarak bizim üzerimizden kampanyaya destek topladıklarını biliyoruz" dedi.
Akar, cep telefonlarından SMS yoluyla ‘ARAKAN’ yazıp 2868’e boş mesaj atarak 5 TL yardım yapılabileceğini sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz