Türk Ocakları'nın kuruluşunun 100. yıldönümü çerçevesinde konferans düzenlendi.
Türk Ocakları'nın kuruluşunun 100. yıldönümü kapsamında Kilise Restoran'ta konferans gerçekleştirildi. Konferansa; Devlet eski Bakanı Sadi Somoncuoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Ali Rıza Kılıç, Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, MHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, Saadet Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün ve davetliler katıldı. Konferansta açılış konuşmasını yapan Türk Ocakları Zonguldak Şube Başkanı Erol Şeref, "Geçen hafta Güneydoğu'da PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmada hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Başta ailelerini ve Türk milletine sabır diliyorum. Rabbim Türk milleti üstünde oynan bu oyunlar karşısında bizlere hakkı selim nasip etsin diyorum. Türk Ocakları yüzyıldır bir ülkü merkezi durumundadır. Bugünde o görevini yürümektedir. Türk Ocakları olarak böyle yüz yılık bir kuruluşun mensupları olduğumuz için ne kadar övünsek azdır. Son zamanlarda hem ülkemizde hem de çevremizde gelişen olayları hep beraber yaşıyoruz. Karmaşık bir durumdayız. Bir ateş çemberinin de tam ortasındayız" dedi.
Ardından konferansa konuşmacı olarak katılan Devlet eski Bakanı Sadi Samuncuoğlu ise, "Bugün Türk milleti 84 milyon nüfusu bu felaketlerden çıkmasını bilecektir. Hepimiz biliyoruz ki, TBMM'de Türk Devleti'nin anayasası sıfırdan yeniden yapılmak isteniyor. Egemenlik Türk milletinindir. Bu egemenlik işleri ciddi işler. 2009 yılında sayın Başbakan dedi ki, ben açılımı başlatıyorum. Esasen ben Avrupa sürecinde 2002 yılından itibaren başlattım. Bugüne kadar çok şey yaptık. Hukuki alanda, sosyal alanda, kültürel alanda, siyasi alanda adeta bir alt yapıdan hazırlığından bahsediyor. Ama bu defa hızlandırılacağını söylemek istiyorum diyor. Hızlandırmada kısa vadeli, orta vadeli ve uzun vadeli olmak üzere 3 vade de çözülüp, halledilecek diyor. Kısa vadeli olanlar kolay olanlar diyor, 26 maddeden meydana geliyor diyor. Orta ve uzun vadeli de yapılacak olanlar zor olanlar diyor. Oda Anayasa değişikliğini gerektirir diyor. Türkiye vatandaşlığıyla, Türk vatandaşlığının farkını bilmeyen bilim adamlarımız, uzmanlarımız, seçkin bürokratlarımız var. Fransız devleti var Fransız vatandaşı var, Alman devleti var Alman vatandaşı var, İspanyol devleti var İspanyol vatandaşı var, Amerikan devleti var Amerikan vatandaşı var, Yunan devleti var Yunan vatandaşı var ama Türk devleti ve Türk vatandaşı olmaz. Niye olmaz etnik bir grubu ifade etmiş oluruz. Biz muhteşem medeniyetin ve kültürün sahibi olan Türk milleti bir etnik grup mu? Bir etnik grubun adımı. Doğrusu Allah'tan korkmak lazımdır. Avrupa Birliği bir inceleme yaptı Türkiye'de. Bizimle ilgili yaptığı çalışmayı 2005 yılında kendi web sitesine koydu. Türkiye'de yaşayanların ana dili yüzde 90'nı tümü ana dili Türkçe. Konuştuğu dil demiyorum, ana dil Türkçe'dir. Yüzde 98'i Türkçe ile anlaşıyor. Yüzde 99'u Müslüman, yüzde 100'de Türk kültürünü yaşıyor. Gayri Müslimlerde Türk kültürünü benimsemiştir. Yumuşak bir kültürdür. İnsanı dışlamayan, aşağılamayan, Allah'ın yeryüzündeki en kıymetli varlık sayan bir kültür olduğu için onlarda bu kültürü benimsemişlerdir. Bu Anayasa meselesi bugüne kadar geldi, alt yapı bir hayli hazırlanmış halde. Türk Cumhuriyeti Devleti Türk milletine göre kurulmuştur. Bunu etnik gruplara göre kurmamız lazım. Böyle çıkmış, içerde böyle bir güç ve böyle bir çalışma var. Devletler ve milletler için ideal olan şekil üniter ve milli olmaktır" diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz