HABER

Türker'den TÜSİAD'a yanıt

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Tuncay Özilhan'ın siyasilere yönelik sert açıklamalarına cevap veren Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Masum Türker, "Bazı kurumlar söylenmesi gereken konuları unutup, söylenmemesi gereken konuları söyleyebilir. Türkiye buna alıştı" dedi.

Türker'den TÜSİAD'a yanıt

6.TÜSİAD Zirvesi Mardin Başkanlar Kurulu Toplantısı devam ediyor. 2 gün sürecek toplantıda TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan'ın açılış konuşmalarından sonra kürsüye Devlet Bakanı Masum Türker çıktı. TÜSİAD Başkanı Özilhan'ın siyaset ile ilgilli sert açıklamalarına cevap gecikmeden Bakan Türker'den geldi. Türkiye ekonomisi için herkesin çok şey söyleyebildiğini ifade eden Bakan Türker, "Bazı kurumlar söylenmesi gereken konuları unutup, söylenmemesi gerekenleri söyleyebilir. Türkiye bunları hoşgörü ile karşılamaya alıştı" dedi.

"BEN NAZIRIM"

IMF ile yapılan anlaşma ve uygulanmakta olan programın muhatabının kendisi olduğunu kaydeden Bakan Türker, "Ben devletin bir bakanı olarak herkesin bildiğinin ötesinde devlet memuru değilim. Halk adına halk için devletin organlarına nezaret eden kişiyim. Ben nazırım. Siyasetin olmadığı bir yerde ülkenin özgür iradesinden söz edilemez. Bu ülkenin çıkarları için dik durabilen kişi siyasetçidir ama dikilen elbiseyi giyen kişi siyasetçi değil. 'AB'ye almazlarsa öldük' diyorlar. Ölmeyiz. Yani şimdi biz çıkıp bunu söylediğimiz zaman ne yapıyoruz. Biz kendimizi başkanın önünde esir bırakıyoruz. AB'nin çağdaş koşullarını oluşturacağız. AB'nin çağdaş koşullarını İstanbul'da Kıbrıs'ı konuşarak oluşturamayız. Mardin'i Venedik yapmadığımız sürece Türkiye AB'ye girmiş neye yarar" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN BORCU 40 MİLYAR"

Konuşmasını Mardin'deki hatıralarını anlatarak sürdüren Bakan Masum Türker, siyasetteki son gelişmeler ve seçimin ertelenmesine değinerek şöyle devam etti:

"Sayın Mesut Yılmaz 'Seçimi erteleyelim' dedikten sonra biz 11 DSP'li bakan toplantı yaptık. Bu konuyu görüştük. Biz seçimi kaybetsek de bu seçim mutlaka yapılmalı. Hükümetin 2 ay için ayrılmaması gerekir. Kamuda çalışanların maaşı tamamlanır duruma gelmiştir. Biz bunu bırakıp gittiğimiz zaman, 2.5 milyon insan bir süre daha yeni görüşmeleri bekleyecek. Enkazın kaldırılması için 3.5 yıl sıkıntı çektik. Bu dönem sosyal politikalar uygulama dönemidir. Bu ülkede 2 ayda hükümet değişikliği olamaz. Buyursunlar gensoru ile düşürsünler. Gensoru ile düşersek hayatları boyunca 'Sizi düşürdük' diye söylerler. Bu ülkede IMF programını konuşma hakkı yalnız bende var. IMF'nin muhatabı benim. IMF bana dedi ki, 'Yeni bir taahhütte bulunacak mısınız?' Biz bunu 3 Kasım'da gelecek hükümete bıraktık. Mevcut programın her şeyini yaptık. 3.8 milyar dolar alacağız. Bu parayla borçları çevireceğiz. Türkiye'nin korkutulduğu gibi 200 milyar borcu yok. Borç 40 milyar dolardır."

En Çok Aranan Haberler