YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye Endüstriyel Otomasyonda Öğretici Oldu

İZMİR (A.A) - Halil Şahin - Türkiye, endüstriyel otomasyon alanında eğitim veren meslek okuluyla tecrübelerini yurt dışına aktaracak.

İZMİR (A.A) - Halil Şahin - Türkiye, endüstriyel otomasyon alanında eğitim veren meslek okuluyla tecrübelerini yurt dışına aktaracak.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Milli Eğitim Bakanlığı ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında imzalanan mutabakatla "Endüstriyel Otomasyon Teknolojilerinin Orta Asya ve Orta Doğu Ülkelerine Yaygınlaştırılması Projesi" uygulamaya konuldu.

Endüstriyel otomasyon alanında Türkiye'de kurulan ilk iki pilot okuldan biri olan Mazhar Zorlu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde 3 yıl süreli olarak uygulamaya konulan projeyle Türkiye, Orta Asya ülkeleri Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Afganistan ve Tacikistan'ın yanı sıra Pakistan ve Filistin'den meslek öğretmenlerine endüstriyel otomasyon alanında teknik eğitim verecek.

-Otomasyon eğitiminde öncü okul-

Projenin yürütüleceği okulun müdürü Hamit Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarında 2001 yılından itibaren endüstriyel otomasyon eğitimi verdiklerini ve bu alanda öncü konumunda olduklarını söyledi.

Bu çerçevede Türkiye'de endüstriyel otomasyon alanındaki eğitim müfredatının okul öğretmenlerince hazırlandığını, ayrıca bugüne kadar Türkiye'deki 2 bin 500 öğretmene eğitim verdiklerini kaydeden Doğan, şimdi de uluslararası bir projeyle Türkiye'nin birikimlerini yurt dışına aktarmaya hazırlandıklarını ifade etti.

Doğan, Türkiye'nin endüstriyel otomasyonda, teknolojik altyapı ve tecrübe olarak iyi bir noktada olduğunu kaydederek, 5 Kasım'da başlayacak eğitim programlarıyla Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Afganistan, Tacikistan, Pakistan ve Filistin'den mesleki eğitim yöneticilerine otomasyonun önemini anlatacaklarını hem de bu ülke öğretmenlerine gruplar halinde teknik eğitim vereceklerini aktardı.

-Uzaktan eğitim modeli de uygulanacak-

Eğitimlerin her grup için 3'er haftalık 3 dönem halinde gerçekleştirileceğini belirten Doğan, mesleki eğitimin kısa sürede tamamlanmasının zorluğuna dikkati çekti.

Doğan, bu zorluğu aşmak ve projenin hedefine ulaşması için yüz yüze eğitimin yanı sıra "uzaktan eğitim modeli"nden de yararlanacaklarını ifade ederek, konuk öğretmenlere, ülkelerine döndükten sonra da internet üzerinden destek vermeyi sürdüreceklerini, onlara ödevler vererek bilgilerini taze tutmaya çalışacaklarını belirtti.

Doğan, projenin ilerleyen dönemde yaygınlaştırılmasını arzu ettiklerini ve bu alanda marka bir okul haline gelmek istediklerini de dile getirerek, şunları söyledi:

"Marka olabilirsek diğer ülkeler de zamanla burayı referans alacak ve eğitim için okulumuzu seçecektir. Bu alanda uluslararası bir eğitim merkezi olmayı amaçlıyoruz. Pakistan ve Filistin'i de kapsar şekilde Orta Asya ülkelerine yönelik hazırlanan proje şimdiden duyuldu ve Libya, Tunus gibi Afrika ülkeleri de bakanlığımıza eğitim talebinde bulundu."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler