YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye-Irak Sanayicileri Ve İşadamları Derneği Başkanı Kılıç: "Irak Sermayesini Mersin'e Çekmek Istiyoruz"

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Irak sermayesini Mersin'e çekmek istediklerini ve bu konuda yoğun bir çalışma

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Irak sermayesini Mersin'e çekmek istediklerini ve bu konuda yoğun bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Nevaf Kılıç, beraberinde GİŞKAD eski Başkanı Cavidan Demirağ ile birlikte ziyaret ettiği Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü ile bölgenin konumunu ve geleceğini konuşarak, işbirliği anlamında yapacakları çalışmaları görüştü.

İlk meslek odası ziyaretlerini Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek gerçekleştirdiklerini belirten Kılıç, Türkiye ve Irak ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla Mersin'de Türkiye Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği'ni kurduklarını söyledi.

İki ülke arasındaki ticareti geliştirerek Irak'a yapılan ihracatın, Türkiye'nin ihracatının 13.8 milyar dolarla en yüksek olduğu Almanya'nın önüne geçmesini sağlamak olduğunu belirten Kılıç, Irak'ta satılan ürünlerin çoğunun Türk malı ürünler olduğunu ve bundan büyük gurur duyduklarını kaydetti.

Önümüzdeki günlerde yönetim kurulu ve üyeleriyle Irak'a gideceklerini ve ekonomik işbirliği görüşmelerinde bulunacaklarını ve Iraklı işadamlarının özellikle Mersin'e yatırım yapmalarını isteyeceklerini vurgulayan Kılıç, "Irak'ın yapılandırılması konusunda Mersinli işadamlarının daha çok aktif rol üstlenmelerini istiyoruz. Bizim için Irak pazarı büyük önem taşımaktadır. Dernek olarak Irak'ta iş yapılan çevrelerle çıkabilecek sorunların çözümüne de yardımcı olmak istiyoruz. Türkiye, Irak ve yurt dışında yapılacak olan önemli ihaleleri izlemek, bunlarla ilgili döküman sağlayarak üyelere duyurmayı hedefliyoruz. Türkiye ile Irak sanayicileri ve işadamları arasında ekonomi, kültür, ticari, sanayi ve sosyal faaliyetlerin gelişmesine katkı sağlamak öncelikli hedeflerimizdir" dedi.

Kuzey Irak'ta yaklaşık bin 300 Türk firmasının faaliyet gösterdiğini, Mersin ve Tarsus'un önümüzdeki süreçte, yeni serbest bölge, Lojistik köyler, Çukurova havaalanı ve Tarsus Kazanlı turizm bölgesiyle çekim merkezi olacağına dikkat çeken Kılıç, bölgeye yapılacak olan bu eserlerin hayata geçmesinde Tarsus Ticaret ve Sanayi odası'nın da önemli katkısının bulunduğunu bildirdi.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Tarsus'un ve Mersin'in birkaç yıl içinde özellikle turizm ve lojistik sektöründe çekim merkezi olacağını söyledi.

Yıllardır mücadelesini verdikleri Kazanlı Tarsus Turizm Bölgesi, havaalanı ve lojistik köy yatırımlarıyla Tarsus'un, tarıma dayalı sanayide de önemli bir sıçrama yapacağına yürekten inandığını belirten Karagözlü, "Yapılmakta ve yapılacak olan eserlerle bölgemiz Türkiye'nin en cazip bölgelerinin başında gelecektir. Ayrıca biz Adana ve Mersin'in yıllardan beri ortak akıl etrafında birleşerek işbirliği yapmaları gerektiğini savunduk. Nihayet Adana ve Mersin'deki sivil toplum kuruluşları, işadamları ve yatırımcılarımız bu konuda şu anda hemfikir konumunda. Çünkü Mersin olmazsa, Adana'da olmaz. Yada Adana olmazsa, Mersin'de olmaz. Çukurovalılar olarak bölgemizin geleceğini düşünmek, ortak akıl etrafında birleşip, sevgi yumağı oluşturmak zorundayız. Bu bilinçle bölgemizi geleceğe taşımalıyız. Bunları yaptığımız takdirde bölge insanımızın refah düzeyi ve yaşam kalitesi artacaktır" şeklinde konuştu.

Muhabir: Selahattin Özbozkurt

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler