YURTHABER

Konya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye-İsveç maçına doğru

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Lucescu: "Yarınki maçın bilincindeyiz. Bazı oyuncularımız müsait olmasa da elimizdeki kadro, işin önemini biliyor. Bu yüzden umuyorum ki yarın iyi bir sonuç elde edeceğiz" - "Bahardan itibaren bu yeni ekibi kurmaya başladık. Sonuçlardan çok yeni ekip oluşturmak gibi bir meşguliyetimiz, düşüncemiz vardı. Nitekim bunu oluşturduk. Artık bundan sonra bu ekiple devam edeceğiz" - A Milli Takımı futbolcusu Cenk Tosun: "Zaaflarını da iyi yaptıkları şeyleri de iyi biliyoruz"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, UEFA Uluslar Ligi'nde yarın İsveç ile yapacakları maçın önemini bildiklerini ve buna göre mücadele edeceklerini söyledi.

Lucescu, milli futbolcu Cenk Tosun'un da katılımıyla Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında, kendileri için tüm maçların önem taşıdığını ve bunun da farkında olarak mücadeleye çıkacaklarını dile getirdi.

Yeni ve genç bir ekip oluşturduklarını belirten Lucescu, şunları kaydetti:

"Oyuncularımızın tecrübelerini yükseltmeye çalışıyoruz. Zannediyorum Avrupa'nın en genç milli takımına sahibiz. Gelecek bu ekibin olacak. Tabii iyi sonuçlar almamız gerekiyor. Sonuçlar performansınızı yukarı çeker. Bu da takımın iyi olduğun gösterir. Yarınki maçın bilincindeyiz. Bazı oyuncularımız müsait olmasa da elimizdeki kadro, işin önemini biliyor. Bu yüzden umuyorum ki yarın iyi bir sonuç elde edeceğiz. Deplasmanda İsveç ile yaptığımız maçtaki gibi seyirci desteği bekliyoruz. Çünkü bu gençlerin seyirci desteğine ihtiyacı var."

\

- "Gençlerle milli takımı biraz daha ileriye taşımak istiyoruz"

Lucescu, yaklaşık bir yıldır kadroda şu an yer alan oyuncularla çalıştığını vurgulayarak, hepsinin performanslarının daha üst seviyelere geldiğini belirtti.

Milli takımda oynayan futbolcuların çoğunun kendi takımlarında ilk 11'de oynar vaziyette olduğunu vurgulayan Lucescu, "Birçok oyuncumuz gözle görülür iyi bir pozisyona çıktı ve bunu da çalışmaları sayesinde gerçekleştirdiler. Bundan önceki ekip, tabii ki Türk milli takımını bir yerlere getirdi. Ancak bir orta yaş söz konusuydu. Şimdi gençlerle milli takımı biraz daha ileriye taşımak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

\

- "Burak Yılmaz'ı almak istiyordum"

Emre Akbaba'nın kendileri için önemli bir oyuncu olduğunu ve şu anki kadroda bulunmamasının üzüntüsünü yaşadıklarını kaydeden Lucescu, "Emre'nin oyun anlayışımızda önemli bir pozisyonu vardı. Mehmet Topal da yeni ameliyattan çıktığı için böyle bir maça hazırlıklı olamayacak. Ama şu anda bizimle beraber. Enes'in biraz sağlık problemi var. Burak Yılmaz'ı almak istiyordum. Lakin son yaşanan olaylar, gelişmeler ve kulübüyle yaşadığı olaylardan dolayı mümkün olmadı. Bir santrfor arıyordum. Umut Bulut var. Ancak Umut Bulut 34 yaşında. Bulamadım. Doğal olarak Enes Ünal'ın hastalığından dolayı olmadı. Ama çok iyi bir ekibim var." ifadelerini kullandı.

\

- "Mert Günok'a kapıyı kapamadık"

Bir gazetecinin kaleci Mert Günok'un takım kadrosuna alınmamasına ilişkin sorusu üzerine Lucescu, şöyle konuştu:

"Mert'i ilk başta almayı düşünüyorduk. Ama kariyerine iyi bir takımda 28-29 yaşında başladı. Doğal olarak bir kaç hata yaptığı için şimdilik onu öngörmedik. Ama Sinan Bolat, Belçika Ligi'nin şu anda en iyi kalecisi. Kendi takımı da iyi bir pozisyonda. Serkan Kırıntılı, zaten bilindiği gibi senelerdir Süper Lig'de takımının banko oynayan oyuncusu. 3. kalecimiz ise zaten o da Bursaspor'un kalesini koruyor. Biz Mert Günok'a da kapıyı kapamadık. Böyle devam ederse onu da milli takıma alacağız tabii ki."

\

- "Asıl hedefimiz bu gruptan bir yerlere gitmek"

Bütün olumsuzluklara rağmen iyi bir ekibe sahip olduğunun altını çizen Lucescu, şunları kaydetti:

"Bu tarz oyunlar için tecrübe lazım. Genç bir ekibim var. Ama ekibimden çok memnunum. Oynadığımız bütün maçlarda oyunun hakimi bizdik. Tabii ki hatalar yapıyoruz. Hatalardan dolayı goller yiyoruz. Bireysel hatalar. Oyunun prensiplerine bağlı kalmamaktan kaynaklı veya o an oyunun prensiplerini uygulamamaktan dolayı goller yiyoruz. Ama sonuca ihtiyacımız var. Sonuçları aldığımız zaman bu ekip çok daha yukarılarda olacaktır."

Oynadıkları maçları bütün olarak değerlendirmemek gerektiğine dikkati çeken Lucescu, "Hırvatistan, İzlanda ve Ukrayna maçlarına bakarsanız onları farklı ekiplerle yani daha tecrübeli oyuncularla oynadık. O maçlardan sonra tamamen yeni bir ekip denemesine girdik. Değişik oyuncuları denemeye baktık. Aslında bahardan itibaren bu yeni ekibi kurmaya başladık. Sonuçlardan çok yeni ekip oluşturmak gibi bir meşguliyetimiz, düşüncemiz vardı. Nitekim bunu oluşturduk. Artık bundan sonra bu ekiple devam edeceğiz. Çünkü her toplandığımızda iki üç gün sonra bir maçımız oluyor. Resmi maçlar. Asıl hedefimiz bu gruptan bir yerlere gitmek. Önümüzdeki Avrupa Şampiyonası elemelerinde bir sonuç elde etmek istiyoruz." şeklinde görüş belirtti.

- Cenk Tosun: "İnşallah buradan galibiyetle ayrılacağız"

Ay-yıldızlı futbolcu Cenk Tosun da yarın oynayacakları İsveç maçına çok iyi hazırlandıklarını söyledi.

Maç analizlerini de çok iyi yaptıklarını vurgulayan Cenk Tosun, "İsveç'i yendiğimiz maçtan beri zaten çok uzun bir süre geçmedi. Zaaflarını da iyi yaptıkları şeyleri de iyi biliyoruz. Biz çok iyi hazırlandık. Yarınki maça yüzde yüz hazırız. İnşallah buradan galibiyetle ayrılacağız." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler