YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye Kamu-Sen 2012 Toplu Sözleşme Taleplerini Açıkladı

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin, 2012 yılı için memur ve emekli maaşlarına yüzde...

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Turgay Çetin, 2012 yılı için memur ve emekli maaşlarına yüzde 10+10 artış ve taban aylıklarına ayrıca 100 TL zam istediklerini söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Temsilcisi Turgay Çetin, vatandaşların zorunlu olarak tükettiği mal ve hizmet fiyatlarındaki artışların, memur maaşları için temel kabul edilen enflasyon oranının üzerinde gerçekleştiğini kaydetti. Bu nedenle kamu çalışanlarının ücretlerinin mal ve hizmet fiyatlarında yaşanan artışlar karşısında her yıl eridiğini belirten Çetin, "Öyle ki geçtiğimiz yıl enflasyon hedefi yüzde 7 iken; gerçekleşme yüzde 10,45 olmuştur. Son bir yıl içinde elektrik yüzde 18; doğalgaz yüzde 34; benzin yüzde 17; mutfak tüpü yüzde 19 zamlanmıştır. 2003 yılında vazgeçilen refah payı uygulaması nedeniyle kamu görevlilerimizin kaybı aylık 365 TL'ye ulaşmıştır. Bugüne kadar uygulanmayan Uzlaştırma Kurulu kararlarından dolayı memurlarımızın aylık kaybı 354 TL'dir. Bizler hakça bir paylaşım, adil bir gelir dağılımı istiyoruz." dedi.

Türkiye Kamu-Sen olarak taleplerini dört ayrı kategoriye ayırdıklarını ve bunları; ek ödemede ortaya çıkan adaletsizliklerin giderilmesi ve oranlarının artırılarak gerçek anlamda ücret adaletinin sağlanması, kamu görevlilerinin kendileri ve ailelerinin insanca yaşaması için yetecek düzeyde ücret almalarını sağlamak amacıyla talep edilecek seyyanen ve yüzdelik artış, sendika üyesi olan kamu görevlileri ile üye olmayanlar arasında fark oluşturmak adına sendika üyesi kamu görevlilerine Toplu Sözleşme İkramiyesi verilmesi ve kamu görevlilerinin çalışma şartlarının düzenlenmesi ve iyileştirilmesi olarak sıralayan Turgay Çetin şöyle konuştu:

"Memur maaşını oluşturan bütün kalemler ile ek ödeme, döner sermaye ve diğer ödemelerin de emekli keseneğine dâhil edilerek, emekli olacak memurların yaşadığı mağduriyetler giderilmelidir.

Kamu görevlilerinin emekli ikramiyesi için öngörülen 30 yıl sınırlaması kaldırılmalı, bu yolla her çalışanın çalıştığı süre ile orantılı olarak emekli ikramiyesi alması sağlanmalıdır. Emeklilerimizin de gelir dağılımdan adil bir pay almasını sağlayacak uygulamalara geçilmelidir. 2012 yılının Ocak ayında memur maaşlarına artış yapılmaması nedeniyle tüm kamu görevlilerine, geciken süre ile orantılı olarak gecikme faizi ödenmelidir.Tüm kamu görevlilerinin ve emeklilerinin maaşlarına 1 Ocak 2012'den geçerli olmak üzere taban aylığa yansıyacak şekilde aylık net 100 TL zam yapılmalıdır.Bu artışa ek olarak tüm kamu görevlilerine ve emeklilerine 2012 yılı için birinci ve ikinci aylık dilimlerde ayrı ayrı yüzde 10'ar maaş artışı yapılmalıdır.Yılda iki kez dini bayramlar öncesinde tüm kamu görevlilerine ve emeklilere brüt asgari ücret tutarında Bayram İkramiyesi ödenmelidir.En düşük ek gösterge rakamı 2 bin 200 TL olarak belirlenmelidir. Genel İdare Hizmetleri ve Yardımcı Hizmetler Sınıfında çalışan memurlara eğitim durumlarına göre yükselebilecekleri derecelerin kadrosu verilmeli, ek göstergelerde oluşan adaletsizlikler giderilerek, ek gösterge uygulaması 8. dereceden itibaren başlatılmalı ve tüm ek gösterge rakamları 800'er puan artırılmalıdır.Özel hizmet tazminatında yaşanan adaletsizliklerin giderilmesi için özel hizmet tazminat oranları, eğitim durumu, kadro pozisyona göre yeniden belirlenmeli, bu amaçla öncelikle özel hizmet tazminat oranları 21 puan artırılarak, tüm kamu görevlilerinin ve emeklilerinin maaşlarına net 100 TL daha özel hizmet tazminatı eklenmelidir. 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ortaya çıkan ek ödeme sorunları giderilmelidir. Özellikle dünyanın tüm ülkesinde en yüksek maaş alan öğretmen ve öğretim görevlilerinin, bu kararnameyle Türkiye'de neredeyse en düşük maaş alan kesim haline getirilmesi kabul edilemez. Bu çerçevede, kamu görevlilerinin büyük çoğunluğunu oluşturan 700 bin öğretmen başta olmak üzere, din görevlisi, hekim dışı sağlık personeli, posta dağıtıcısı, araştırmacı, polis, subay, ast subay, profesör, doçent, yardımcı doçent, araştırma görevlisi gibi ek ödeme artışından faydalanamayan kamu görevlilerinin ek ödeme oranları 25-75 puan artırılmalıdır. KİT personeli arasında yaratılan ek ödeme dengesizliği düzeltilmelidir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan uzmanlar arasında oluşturulan kariyer uzmanlığı normal uzmanlık, merkez-taşra uzmanları gibi farklılıklar giderilmeli, aynı unvanlı personelin özlük hakları eşitlenmelidir. Kamuda istihdam yapısını değiştiren, iş güvencesini yok eden 4-b ve 4-c statüsünde eleman çalıştırma, vekil ebe, vekil imam, sözleşmeli öğretmen uygulamasından bir an önce vazgeçilmelidir. Bu statülerde çalışan tüm kamu çalışanları kadrolu statüye geçirilmelidir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler