YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye Kamu-Sen'den, Eğitim Bir-Sen'e Suç Duyurusu

  Serpil KIRKESER - Özkan ARSLAN/İSTANBUL, Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, İstanbul Adalet Sarayı önündeki "C" kapısı önünde toplanarak "Türkiye Kamu-Sen"

Serpil KIRKESER - Özkan ARSLAN/İSTANBUL, Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, İstanbul Adalet Sarayı önündeki "C" kapısı önünde toplanarak "Türkiye Kamu-Sen" yazılı pankart açtı. Grup, "Adalet dediniz, hakkımızı yediniz" ve "Artık susmayacağız" şeklinde slogan attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, "Milli Eğitim Bakanlığı'nda yeni MEB Yasası ile birlikte taşlar yerinden oynatılarak 76 bin idarecinin hakkı gasp edilip hak etmeyenlere verilerek adalet gasp edildi. Nitekim bu yasayla birlikte 4 yılını dolduran okul müdürleri ve müdür yardımcıları görevden alındı. Yine il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları, MEB'deki bütün üst düzey yöneticilerin görevlerine son verildi. Bu yasanın akabinde çıkarılan "Yönetici Atama Yönetmeliği" de tam anlamıyla kadrolaşmanın diğer adı oldu. Bir anda sınavmış, kariyermiş, beceriymiş, bilgiymiş, tecrübeymiş hepsi yerle yeksan edildi" dedi.

"MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDA BÜTÜN ÖĞRETMENLER VE YÖNETİCİLER PROGRAMLI BİR KUMPASLA KARŞI KARŞIYADIR"
"Kamuoyu bilmelidir ki Milli Eğitim Bakanlığı'nda bütün öğretmenler ve yöneticiler programlı bir kumpasla karşı karşıyadır" diyen Bostan, şöyle devam etti:

"Öncelikle bilgi, becerisi olmayan kişiler il müdürü, ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürü görevlerine getirilerek kendilerinin kurduğu paralel yapının emrine verildi. Atamaları usulsüzce yapılan ve Danıştay'ın usulsüzlüğü teyit ederek iptal ettiği ilgili şube müdürleri, okul müdürlerine talimatla puan verdi. Yetkisi olmayan bu şube müdürlerinin verdiği yanlı puan sonucu 8 bin başarılı okul müdürünün işine son verildi. Bununla kalınmayarak görevden haksız ve hukuksuz olarak alınan okul müdürleri yerine sözlü mülakatla okul müdürleri alınmasına karar verildi. 10 Haziran 2014 tarihinde sözlü sınav komisyonları oluşturuldu. Sözlü mülakat sınavı için İstanbul'da toplam 9 komisyon kuruldu. Her komisyonda biri başkan ve 4 üye olmak üzere 5 kişi görevlendirildi. 9 komisyonda toplam 45 kişi görev aldı. Ancak bu 45 kişinin 44'ünün Eğitim Bir-Sen üyesi olması kafaları karıştırdı. Eğitim iş kolunda birçok sendika bulunmasına rağmen komisyonda görev verilenlerin tamamının Eğitim Bir-Sen'e üye kişilerin seçilmesi hukuka ve ahlaka aykırıdır."

"MÜLAKATTA 70 PUAN VERİLENLERİN NEREDEYSE TAMAMI EĞİTİM BİR-SEN ÜYESİDİR"
İstanbul'da 16-26 Ekim 2014 tarihleri arasında okul müdürlüğü için mülakat yapıldığını ve sonuçların açıklandığını söyleyen Bostan, "Yayınlanan liste incelendiğinde mülakatta 100 tam puan alanların tamamının Eğitim Bir-Sen'e üye oldukları, hatta bu kişilerin Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı, yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyesi ya da sendika ilçe temsilcileri oldukları yapılan tespitte ortaya çıktı. Mülakatta 70 puan verilenlerin neredeyse tamamı Eğitim Bir-Sen üyesidir. Yine mülakata girmeyen Eğitim Bir-Sen üyelerine tam puan verildiği anlaşılmaktadır" dedi.

Bostan, mülakattan bir hafta önce Eğitim Bir-Sen Yöneticisi Zekeriya Temur ve Eğitim Bir-Sen yöneticilerinden Acem Yıldırım'ın, Mükremin Köse, Tuncay İncebacak, Emin Balaman, Ferhat Öztürk ve Ahmet Cokun'a e-posta göndererek adayların isimlerini istendiğini iddia etti. Türkiye Kamu-Sen basın açıklamasının ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda Eğitim Bir-Sen yöneticileri ve 45 sınav komisyonu üyeleri hakkında "Görevi kötüye kullanma" suçundan cezalandırılmaları istendi.

(FOTOĞRAF)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler