Suriye'nin kuzeyindeki yardım kuruluşu çalışanları, bölgedeki mülteci kamplarında artık yer kalmadığını söylüyor.
Yardım kuruluşlarından Médecins Sans Frontières'in (Sınır Tanımayan Doktorlar-MSF) sözcüsü Ahmed el-Muhammed, Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada, "Artık yeni gelecek ailelerin uyuyabilecekleri bir yer yok" dedi.
Ahmed el-Muhammed, Türkiye sınırındaki Azez kasabasına giden bazı ailelerin ilk günlerde sokaklarda uyuduğunu, bir çadırda bazen 20 kişinin kaldığını belirtti.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve İnsani Yardımlar Koordinatörü Stephen O'Brien da sınırın Suriye tarafındaki sekiz kampın "tam kapasite" ile hizmet verdiğini açıkladı.
Kilis Valisi Süleyman Tapsız ise hafta sonunda yaptığı açıklamada, Öncüpınar'ın karşısında Suriye tarafında 9'uncu kampın da kurulduğunu söylemişti.
Rusya ve İran tarafından da desteklenen Suriye ordusunun Halep'te başlattığı taarruz sonrası on binlerce kişi kenti terk etmişti.
TIKLAYIN - DAVUTOĞLU: TÜRKİYE'DEN TEK BAŞINA SORUMLULUK BEKLENMESİN
Kurtulmuş: 600 bine yakın mülteci gelebilir
Öte yandan, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş bölgedeki son gelişmelerle ilgili olarak, "En kötü senaryo 600 bin mültecinin gelmesi" dedi.
Dün akşam Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Türkiye'nin önceliğinin, gelmiş ve gelebilecek olan bu göç dalgaları karşısında Suriyelileri mümkün olduğunca Türkiye sınırının dışında ağırlamak olduğunu söyledi.
Kurtulmuş, Türkiye'nin, güvenliğini zedeleyecek ve egemenliğine zarar verebilecek bir saldırı ihtimaline karşı da her zaman teyakkuz halinde olduğunu belirtti. Başbakan Yardımcısı, "Türkiye, bunun gerektirdiği bütün hazırlıkları da yapar" dedi.