YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye Ulusal Sabit Gps İstasyonları Ağı Aktif Sempozyumu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TUSAGA-Aktif sisteminin herhangi bir yer ve zamanda birkaç saniye...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TUSAGA-Aktif sisteminin herhangi bir yer ve zamanda birkaç saniye içinde istenilen yerin santimetre doğruluğunda harita ve konum bilgisinin uydudan elde edilmesini sağladığını belirterek, “Bu sistem ile çok hızlı bilimsel doğrulukta konum belirlenecek ve bu bilgiler enerji, çevre, bayındırlık, ulaşım gibi kalkınmaya yönelik çalışmalarda kullanılabilecektir” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Komutanlığı’nın ortak çalışması olan ‘Türkiye Ulusal Sabit GPS İstasyonları Ağı Aktif (TUSAGA-Aktif) Açılış ve Kullanıcılar Sempozyumu’ bugün gerçekleştirildi. ATO Congresium’da düzenlenen sempozyuma Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da katıldı. Bakan Bayraktar yaptığı konuşmada, uydudan hassas konumlamaya dayalı TUSAGA-Aktif sisteminin hayata geçirildiğini belirterek, “Bu yapı ile devletimiz vatandaşın hayatında önemli bir yeri olan adalet, güvenlik, eğitim, sağlık, alt yapı ve ulaşım gibi kamusal hizmetleri daha etkili sunabilecek, ayrıca bu yapı sayesinde devletimiz serbest piyasa ekonomisinde istikrarı sağlama ve ona yön verme faaliyetlerinde aktif hale gelecektir” diye konuştu.

Bayraktar, harita ve coğrafi bilgi iletiminin tekrarının önüne geçilebilmesini sağlayan ‘Harita Bilgi Bankası Projesi’ni tamamladıklarını bildirdi. TUSAGA-Aktif Projesi’nin de tamamlandığını dile getiren Bayraktar, “4 bin 200’ün üzerinde kullanıcısı var ve yılda 80 milyonun üzerinde de tasarruf sağlanmaktadır” dedi.

TUSAGA-Aktif Projesi’nin sadece harita ve kadastro işlemlerinde değil, deprem hareketleri ve meteorolojik hareketlerin iyileştirilmesinde de kullanılacağına işaret eden Bakan Bayraktar, şunları kaydetti:

“TUSAGA-Aktif, herhangi bir yer ve zamanda birkaç saniye içinde istenilen yerin santimetre doğruluğunda harita ve konum bilgisinin uydudan elde edilmesini sağlayan bir sistemdir. Bu sistem ile çok hızlı bilimsel doğrulukta konum belirlenecek ve bu bilgiler enerji, çevre, bayındırlık, ulaşım gibi kalkınmaya yönelik çalışmalarda kullanılabilecektir. Türkiye ve çevresine ait tektonik hareketler sürekli olarak izlenebilecek. Hassas ve güvenilir navigasyon sayesinde araç ve personel izlenebilecektir. Elektronik haberleşme ve savunma uygulamalarına katkı sağlayacak şekilde bölgesel iyonosferik modellendirme çalışmaları yürütebilecek.”

“İNŞALLAH BU SİSTEM KAVGALARI YOK EDECEKTİR”

Milli Savunma Bakanı Yılmaz ise, Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerinin olduğunu söyleyerek, amacın insana kaliteli hizmet olduğunu dile getirdi. Kalkınma için kaynakların etkin kullanılması gerektiğine dikkati çeken Yılmaz, “Arazi yönetiminde bu kaynakları santimetre şaşmadan kullanabilmek için bu sisteme sahip olmak gerekiyordu. İstisna olarak gerçekleştirilen projenin yaklaşık maliyeti 7 milyon lira ama bir yılda yapacağı tasarruf 70 milyon liradır. Bu sistemin 4 bin 200 kullanıcısı var. Bunların içerisinden de yaklaşık 3 bini özel sektör. İnşallah bu sistem kavgaları yok edecektir” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler