YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Karadeniz Bölge Toplantısı Trabzon'da Yapıldı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Karadeniz Bölge Toplantısı Trabzon'da bir otelde düzenlendi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Karadeniz Bölge Toplantısı Trabzon'da bir otelde düzenlendi.

Toplantıya katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'de yeni bir anayasa sürecinin başladığını ifade ederek "12 Haziran seçimlerinden sona parlamentoyu oluşturan 4 siyasi partimiz Türkiye'nin sorunlarını daha çağdaş modern Türkiye haline gelmesi için yeni bir anayasa süreci başlattı. Bununla ilgili olarak bölge toplantıları yapıyoruz. Vatandaşın fikrini düşüncesini anayasadan beklentilerini öğrenmek adına bu toplantıları yapıyoruz" dedi.

Trabzon bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, çağdaş ve daha modern bir Türkiye için yeni anayasa sürecinin başladığını dile getirerek, " 12 Haziran seçimlerinden sona parlamentoyu oluşturan 4 siyasi partimiz Türkiye'nin sorunlarını daha çağdaş modern Türkiye haline gelmesi için yeni bir anayasa süreci başlattı. Bununla ilgili olarak bölge toplantıları yapıyoruz. Vatandaşın fikrini düşüncesini anayasadan beklentilerini öğrenmek adına bu toplantıları yapıyoruz. Bu toplantıların omurgasını çatı kuruluşlarımız teşkil ediyor" diye konuştu.

"BUGÜNÜN SORUNLARINI DÜNÜN BİLGİ VE YÖNTEMLERİYLE ÇÖZEMEYİZ"

Bugünün sorunlarının, dünün bilgi ve yöntemleriyle çözülmeyeceğini vurgulayan Çiçek, "Ülkemizin önemli kesimlerinden birisi çiftçilerimiz. Biz de çiftçiyiz. Orta Anadolu'da tırpan biçmekten pancar ekinciye kadar benim bölgemde ne yapılıyorsa 7 çocuklu bir aile olarak 11 nüfuslu bir aile olarak tarımdan geçimimizi sağladık. Tek okuyan çocuk da bendim. Benim bölgeme ait çiftçilikle ilgili ne sorarsınız cevap veririm. Ülkemizin önemli bir kesimi vazgeçilmez de bir kesimi günümüzde yaptığımız iş daha stratejik hale gelmeye başladı. Dünya nüfusu artıkça gıdaya ihtiyaç arttıkça çiftçilerin önemi fark edilir hale geldi. Devlet olarak hükümet olarak siyasetçiler olar biz bunun farkındayız. Daha da farkında olmamız gerekmektedir. Her kesimin sorunları vara sizin de sorunları var sorunlarınız olmasa bizlere de ihtiyacınız olmaz. Bunları tartışacaksınız arkadaşlarımız da sizlere aydınlatıcı bilgiler verecek. Ama bir şeyi unutmamamız lazım bugünün sorunlarını dünün bilgi ve yöntemleriyle çözemeyiz. Zihniyet değişimi her alanda olduğu ortada, bunun önemli ayağı anayasadır inşallah onu da yapacağız. Bu evrensel bir kural. Amacımız rekabet ortamında varlığımızı sürdürebilelim bizimle birlikte başka ülkelerde üretiyor onlar yeni teknoloji imkanlar kullanıyor önemli bir zihniyet değişimin gerçekleştirerek bunu yapıyorlar. Dünün çöl dediğimiz ülkeler bugün buğday ihracatı yapan ülkeler haline geldi, onun için bu süreçte birçok teşvikler veriliyor. Her alanda Türkiye'nin daha iyi noktaya gelmesi, 2023'e geldiğimizde her alanda dünyanın ilk 10 ülkesi haline gelebilmesi için her alanda ciddi yapılanmaya ve zihniyet değişimine kapı aralamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"HERŞEYE SİYASET PENCERESİNDEN DEĞİL DOĞRULARIN VE GERÇEKLERİN PENCERESİNDEN BAKMALIYIZ"

Zihniyet değişimi gerçekleştirdikleri takdirde şikayetlerin azalacağını dile getiren Çiçek şöyle konuştu:

"Bunu değişimi gerçekleştirebilirsek şikayetleri geride bırakabiliriz. Tabiatıyla siyaset yapan insanlarız, günümüzde dünyasında her şeyi siyaset penceresinden değil doğruların ve gerçeklerin penceresinden bakmalıyız. Öyle bakamazsak bunun arkasından birbirimizi suçlarız. Doğruların penceresinden baktığımızdan ne isek o zaman hem birbirimizi anlamak hem de sorunları aşmamız kolaylaşacaktır. Türkiye stratejik ama yaşanması zor bir coğrafyadır. Her zorlukta bir kolaylık olduğuna inananlardanız, mühim olan kafa kafaya omuz omuza vererek bu zorluktan bir kolaylık bir katma değeri bir kıymeti ortaya çıkartmak lazım. Bu manada bizim insanımızın önemli beceri ve kabiliyetleri var. Ben biliyorum ki bu toplantılarda çözümleri de sizler söylüyorsunuz. Bunları iyi niyetle bir araya getirdiğimizde inanıyorum ki bu toplantılar daha verimli anlamlı hale gelecektir. Ben ürününüz bereketli olması ve kazancınızın bol olmasını diliyorum."

"TÜRKİYE TARIM VE ZİRAAT ÜLKESİDİR"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise toplantıda yaptığı konuşmada tarım ve ziraat ülkesi olduklarını belirterek "Tarımda dünyada da iyi noktalara geldik. Dünya'da 7'inci sıralara kadar geldik. Bu güzel bir rakam, ama tarımımız çok daha ileri gitmesi hedef ve arzumuzdur. Çünkü insan en iyi neyi biliyorsa orda daha çok gelişme sağlaması lazım. Biz tabi bir bilim toplumu olmak için yarışa girersek eksi 45 dereceden başlayacağız, bir teknoloji ülkesi olmak için yarışa başlarsak eksi 10 dereceden başlayacağız. Biz tarım ve sanayi ülkesiyiz. İhracatımız toplamda 14-15 milyara geldik. Gönlümüzün arzu ettiği esas makineli tarıma geçebilmektir" dedi.

Tarıma ve hayvancılığa her türlü desteği vermek zorunda olduklarını belirten Bayraktar, "Tarımsal üretimimiz yurt içi gayri safi hasılada 62 milyon dolara ulaştı. Bir defa devlet olarak hükümet olarak biz hem vatandaşımıza hem tarımla uğraşan insanlarımıza hayvanla ziraatla uğraşan insanlarımıza her türlü desteği vermek mecburiyetindeyiz. Hükümet olarak duyarlılığımızı arttırmak noktasında yeni destekler doğrultusunda neler yapabiliriz, elimizdeki olanaklar nelerden oluşuyor bunları öğrenmek bakımından not olacağız. Hem gıda, tarım hayvancılık hem de hükümet nezdinde bakanlar kurulunda gündeme getirmek adına birlikte olacağız. Alan bazlı destek bizim için çok önemli. İmkanlar ölçüsünde gerek fındık gerek çayda epey başbakanımızda söyledi iyileştirmeler yapılmaya çalıştık ve çalışacağız"

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu ise hedeflerinin Türkiye'yi dünya ülkeleri arasında zirveye taşımak olduğunu belirterek, " Türkiye hedef 2023'de ekonomi anlamda 10'nculuğa gelmek, tarım bakanlığı olarak bunu erken başardık. 2002 de Türkiye'yi dünyada tarımdan 11'incilikten 7'inciliğe taşıdık. Bu sizlerin başarısıdır. Biz bakanlık olarak sizleri destekledik. Önünüzdeki engelleri kaldırdık, bizim bu destekleri sizler de ürettiniz, Türkiye'yi dünyada tarımda 5. lige gelmek öncelikle hedefimizdir."ifadesini kullandı.

Toplantıda hazır bulunan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise "Alan bazlı gelir desteği uygulamasının devam etmesi gerekmektedir. Alan bazlı desteğin hem göçü önlemesi bakımında hem de bu ürünümüzün değer bulması açısından desteklenmesi lazımdır. Çayda kaçakçılığın süratle önüne geçilmelidir. Çaykur kapatılmamalı, desteklenerek rehabilite edilmelidir" diye konuştu. .

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, il ve ilçe ziraat odası başkanlarının katıldığı toplantı daha sonra Karadeniz genelinde bulunan 180 ziraat odası başkanları ve çiftlilerin soru ve cevaplarıyla sürdü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler