HABER

Türkiye'nin en acil konusu: “Yeni anayasa”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Türkiye'nin şu anda en acil konusunun yeni bir anayasa olduğunu söyledi.

Türkiye'nin en acil konusu: “Yeni anayasa”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İnternet Fikir Platformu’nun Malta Köşkü’nde düzenlediği toplantıya katıldı.
**İNTERNET YASASI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR!**
Ekrem Erdem, burada yaptığı konuşmada, İnternet Yasası çalışmalarının devam ettiğini ve internet medyasını kapsayan yasanın önümüzdeki günlerde TBMM’de görüşüleceğini söyledi. Erdem, “Yasanın üzerinde çalışmalar devam ediyor. Çeşitli kesimlerden öneri ve görüşler alınıyor. Daha sağlıklı olması için biraz daha zamana ihtiyaç var. Biz hızlı çıkması için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.
Yazılı ve görsel basının ciddi şekilde izlenme ve tiraj sorunu yaşadığını kaydeden Erdem, internet haberciliğinin ise her geçen gün itibar kazandığını belirtti. Ekrem Erdem, Bülent Arınç'ın internet yasası ile ilgili olarak daha önceden verdiği sözlerinse temenni olarak yorumlanması gerektiğini söyledi.
**HESABINI MİLLETE VERİRLER**
Erdem, Türkiye'nin şu anda en acil konusunun yeni bir anayasa olduğunu belirtti. Yapılacak anayasanın AK Parti’nin anayasası olmadığını milletin anayasası olması gerektiğini kaydeden Ekrem Erdem, yeni anayasa çalışmalarında muhalefetin duruşunuda eleştirdi. Erdem, "CHP, Anayasa çalışmalarından kaçamayacak. Varsayalım kaçtılar! Hesabını millete verirler" dedi.
**TÜRKİYE’DE BASIN ÖZĞÜRLÜĞÜ VAR!**
Tutukulu gazeteciler konusunada değinen Erdem, Anamuhalefet partisinin her yerde “Türkiye'de basın özgürlüğü” olmadığını dile getirmesini de eleştirdi. Erdem, muhalefetin söylediklerinin gerçeği yansıtmadığını, tutuklanan gazetecilerden gazetecilik faaliyeti nedeniyle sadece dört kişinin içeride bulunduğunu açıkladı.
**İ, Ç, VE Ş ALIŞVERİŞE KURBAN GİTMİŞ**
AK Parti Genel Başkan Yardımcılığının yanı sıra Dil ve Edebiyat Derneği’nin başkanlığını da yürüten Ekrem Erdem, internet medyasının temsilcilerinden Türkçe’nin doğru kullanılması konusuna katkı sağlaması gerektiğini söyledi. Erdem, Dünya Bilişim Dili’nin belirlenmesi esnasında Türkçe’deki Ç, İ ve Ş harflerinin neden dışarıda bırakıldığını da açıkladı.
Dünyada Bilişim Dili’nin oluşturulması için 1985 yılında yapılan toplantıda Türkçe karakterlerin de kullanılması kararının alındığını, fakat iki yıl sonra İrlanda’nın yaptığı itiraz sonra yapılan toplantıya katılması gereken Türk heyetinin alışverişte ve gezmede olduğu için Ş, İ ve Ç gibi Türkçe harflerin Bilişim Dili’nden bu umursamazlık çıkarıldığını kaydetti.
**ATATÜRKÇÜLER DİLİ BOZUYOR!**
Atatürk’ün en önemli devrimlerin birisi harf devrimi olduğunu belirten Erdem, ama Atatürkçülük adı altında hareket eden insanların dilimizin bozulmasına katkı sağladığını söyledi.
Erdem, Türkçe klavye olan “f” klavyeye herkesin “ef” klavye demesinin doğru bulmadığını ve bu durumun ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.
**Faruk SEVEN/ MYNET**
YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler