Van'da Gökçenay Group tarafından Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan ve Türkiye'nin en büyük mermer fabrikası olduğu belirtilen 'Van Mermer ve Granit Fabrikası'nın üretime geçmesine sayılı günler kaldı. Geçen yıl 40 TIR ile İtalya'dan getirilen makine ve teçhizat, yine İtalya'dan gelen mühendisler tarafından kuruluyor.
Van'da yaşanan depremin ardından bölgedeki yatırımlarına hız veren Gökçenay Group, Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Van Mermer ve Granit Fabrikası'nda verdikleri bir kahvaltılı toplantı ile Van'daki basın mensupları ile bir araya geldi. Kahvaltı öncesi basın mensuplarına yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Gökçenay Group Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay, Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım'da yaşanan depremlerde mümkün mertebe hemşehrilerinin yanında olduklarını kaydederek, bir şirketin yapabileceği her türlü desteği verdiklerini kaydetti. Sadece 65 kamyonlarını Van'a getirilen çadırların dağıtımında görevlendirdiklerini söyleyen Gökçenay, Van'da gösterdikleri duyarlılığı depremde zarar gören Erciş ilçesinde de gösterdiklerini vurguladı.
"VAN'DA BÜYÜK BİR POTANSİYELİ VAR"
Bir Vanlı ve tüm yatırımlarını Van'a yapan bir kişi olarak bölgede büyük bir potansiyelin olduğunu belirten Gökçenay, "İşadamları olarak bir yere yatırım yaparken bunun getireceği karı düşünerek yapıyoruz. Bunu ben de biliyorum. Gerçekte en büyük kar payı Van'da yapılan yatırımlarda var. Özellikle turizm ve tekstil alanında yapılacak olan yatırımlar çok kısa sürede büyük kazançlar sağlayacak" şeklinde konuştu.
"VAN KÜÇÜK BİR GAZİANTEP OLABİLİR"
Van'ın küçük bir Gaziantep olabileceğini ifade eden Gökçenay Group Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay, Van'ın konumu itibarıyla Gaziantep ile benzerliği bulunduğunu dile getirdi. Gökçenay, Gaziantep'in Suriye ile sınırı nedeniyle çok iyi bir pazara sahip olduğunu ve Van'ın da İran ile olan sınır itibarıyla aynı pazar alanını yakalanabileceğine işaret etti.
Yapılacak olan yatırımın doğru yerde ve doğru zamanda yapılmasının önemine de değinen Yunus Gökçenay, mutlaka sanayi kültürünün geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Gökçenay, "Bizim fabrika ve maden ocaklarımızda çoğu maden ve jeoloji mühendisi olmak üzere yaklaşık 400 personel istihdam edilecek. Yeni ocaklarımızın faaliyete geçmesiyle bu sayı 750'ye ulaşacak" dedi.
"2 ADET BETON SANTRALİ KURDUK"
Van'da yaşanan depremin hemen ardından Gökçenay Group Yönetim Kurulu olarak aldıkları bir kararla inşaat alanındaki yatırımlarına ağırlık verdiklerini söyleyen Yunus Gökçenay, "Depremden hemen sonra biri Van'da ve diğeri Erciş ilçesinde olmak üzere 2 adet hazır beton şantiyesi kurduk. 26 mikser ve 3 pompadan oluşan araç parkı ile hizmet vereceğimiz şantiyemizde beton kalite kontrol laboratuvarı dahi var. Yani şantiyemizi bir filo olarak kurduk" ifadelerini kullandı.
Gökçenay Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay, yönetim kurulu üyesi Bedrettin Gökçenay ile birlikte basın mensuplarına 20 milyon euroya mal olacak olan Van Mermer ve Granit Fabrikası'nı gezdirdi.
32 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 55 bin metrekare alan üzerine kurulan fabrikada yılda 250 bin metrekaresi mermer ve 170 bin metrekaresi granit olmak üzere toplam 420 metrekarede üretim yapacağı belirtildi. Üretilecek olan mermer ve granitin yüzde 70'ini yurt dışına ihraç edeceklerini de anlatan Gökçenay, tesisin Van'ın dış ticaret hacmini de artıracağını söyledi. Gökçenay, bir demir yolu hattının Organize Sanayi Bölgesi'ne getirilmesi önerisinde de bulundu.
Yönetim Kurulu Üyesi Bedrettin Gökçenay ise tek şikayetinin kullanılan doğalgazın pahalılığı olduğunu ifade etti. Gökçenay, doğalgaz, elektrik gibi konularda devletin teşvik veya yardımcı olmasını istedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz