YURTHABER

İzmir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'nin Ilk Tekerlekli Sandalye Futbol Takımını Kuracaklar

İZMİR (AA) - Bostanlıspor'un, Türkiye'nin ilk tekerlekli sandalye futbol takımını kurmak için çalışmalara başladığı bildirildi.

İZMİR - Bostanlıspor'un, Türkiye'nin ilk tekerlekli sandalye futbol takımını kurmak için çalışmalara başladığı bildirildi. Kulüp Başkanı Avni Erboy, yaptığı açıklamada, Avrupa ülkelerinde "Fout Faoteuil" ismiyle bilinen tekerlekli sandalye futbolunun şu ana kadar Türkiye'de oynanmadığını, bu konuda Karşıyaka'nın eski yöneticilerinden Yılmaz Temizocak'tan gelen öneri üzerine çalışma başlattıklarını bildirdi. Altyapı harılıklarını yaptıklarını, konuyla ilgili Fransa Federasyonu ile de temasa geçtiklerini dile getiren Erboy, açıklamada şunları kaydetti: "Bu spor, sosyal sorumluluk projesidir. Bu projeye herkesin imza atmasını bekliyor ve diliyoruz. Şu anda, tekerlekli sandalye futbolu, ağır özürlülerin bile oynayabileceği tek takım spor yarışmasıdır. 1990'lı yılların başlarında Fransa'da kurulan, 2000'lerin başında uluslararası bir gelişme gösteren spor dalı, uygulama sahası ve basketbol sahası üzerinde oynanmaktadır. Amaç tekerlekli sandalye ile topu kaleden geçirmek ve gol atmaktır. Karşıyaka Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar bize destek verdi. En kısa zamanda takımı kurarak çalışmalarımıza başlayacağız. Malzeme konusunda sıkıntı yaşıyoruz ancak bunu duyarlı şirketler ve yardımsever iş adamları kanalıyla çözmeyi arzuluyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler