YURTHABER

Muğla
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'nin ilk yatılı İHL öğrencileri Fethiye'de buluştu

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Türkiye'nin yatılı ilk imam hatip lisesi olan Konya İmam...

Türkiye'nin ilk yatılı İHL öğrencileri Fethiye'de buluştu

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Türkiye'nin yatılı ilk imam hatip lisesi olan Konya İmam Hatip Devlet Yatılı Okulu'ndaki sınıf arkadaşlarıyla yemekte bir araya geldi.

DSİ Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen akşam yemeğine Ali Boğa'nın yanı sıra aynı sırayı paylaştığı 40 arkadaşı katıldı. 1963-1975 yılları arasında Konya İmam Hatip Devlet Yatılı Okulu'ndan ortaokul ve lise öğrenimi gören arkadaşların buluşması duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Okul yıllarını yeniden yaşayan Milletvekili Ali Boğa, vefat eden arkadaşlarının üzüntüsünü hayatta olan arkadaşlarıyla birlikte yaşadı. Yemeğe katılanlar sağlık ve işleri nedeniyle gelemeyenlerle telefon aracılığı ile telekonferans yaparak hasret giderdi.

Ortaokul ve lise arkadaşlarını bulmakta zorlandıklarını anlatan Ali Boğa, bunun için yaklaşık 1 aydır çalıştıklarını söyledi. Yemekte bir araya gelen grubun Türkiye'nin ilk yatılı imam hatip lisesi öğrencileri olduğuna dikkat çeken Boğa, "Bizim zamanımızda ilkokuldan sonraki süreç ya yatılı olurdu yada hiç olmazdı. Yatılı okullara gitmek için de sınavları kazanmak gerekiyor tabi. Ben de Konya'daki devlet yatılı imtihanına girerek Konya'ya yatılı olarak okumaya gittim. Aynı dönemde benim gibi bu imtihanı kazanıp Muğla'dan okumaya gelen arkadaşlarımız ile bu akşam bir araya geldik. Eski günleri yad edip anılarımızı tazeledik. Halk arasında bilinen bir şey var biz burada bugün onu da yıkmak istedik aynı zamanda. Yüksek mevkilere ulaşanlar eski dostlarını siler anlayışını sildik biz bugün." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler