YURTHABER

Nevşehir
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye’nin tek polis müzesi, özel müze statüsü kazandı

Türkiye’deki ilk ve tek polis müzesi olan Kapadokya İsmail Hakkı Akman Polis Müzesi, Kültür ve...

Türkiye’nin tek polis müzesi, özel müze statüsü kazandı

Türkiye’deki ilk ve tek polis müzesi olan Kapadokya İsmail Hakkı Akman Polis Müzesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillenerek Bakanlık onayıyla özel müzeler envanterine geçti.
Özel Kapadokya İsmail Hakkı Akman Polis Müzesi, 10 Nisan 1845 yılında Osmanlı Devleti Döneminde Emniyet İşleri Umum Müdürlüğü adıyla kurulan Türk Polis Teşkilatının geçmişten günümüze kadar gerçekleştirdiği gelişim sürecini göstermek, meslek mensuplarımıza kurumsal kimlik kazandırmak ve gelecek nesillere geçmişine köprü oluşturacak bir eser bırakmak amacıyla kurulmuştu. Adını 1940 yılında Polis Koleji'nde öğrenimine başlayan ve Muğla Emniyet Müdürlüğü yapan Nevşehirli İsmail Hakkı Akman’dan alan Polis Müzesi, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Korumu Kanunu ile “ Özel Müzeler ve Denetimleri Hakkında Yönetmelik” hükümleri doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanlığının 21 Temmuz 2011 tarihli oluru ile Özel Müze statüsünde kuruldu. Kapadokya İsmail Hakkı Akman Polis Müzesi Türkiye’deki ilk ve tek polis müzesi olması sebebiyle Türk Polis Teşkilatı açısında önem arz ediyor.
Özel Kapadokya İsmail Hakkı Akman Polis Müzesi, içerisinde 1845 yılından günümüze kadar geçen sürede Türk Polis Teşkilatının gelişimini simgeleyen fotoğrafları, albümleri, meslek icrası esnasında kullanılan malzemeleri, tarihi polis dergilerini, polis yıldızlarını, pasaportları, muhabere ve parmak izi almada kullanılan eşyaları, silahları, 100 yıllık Polis Okulu diploma sertifika ve vesikaları, ulusal ve uluslar arası yazışma belgelerini barındırıyor. Ayrıca envanterde geçmişten günümüze polis teşkilatının gelişim süreci içerisinde kullandığı kıyafetleri gösteren maket bebeklerde yer alıyor.
Nevşehir Emniyet Müdürü Dr. Ömer Gurulkan’ın gayretleri ile kurulan müze, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü içerisinde ayrı bir bölümde yer alıyor ve tüm ziyaretçilerin hizmeti için ücretsiz olarak açık tutuluyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler