YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

Kahramanmaraş Barosu, çadır kentteki Suriyeli 548 mülteciye giyim yardımında bulundu.

Kahramanmaraş Barosu, çadır kentteki Suriyeli 548 mülteciye giyim yardımında bulundu.

Baro Başkan Vekili Ahmet Arık, yaptığı açıklamada, ağustos ayından bu yana kente gelmeye başlayan Suriyeli sığınmacıları "misafir" olarak gördüklerini ve onların varoluş mücadelesine katkıda bulunmak istediklerini ifade etti.

Türkiye'nin Suriyelilere sahip çıktığını kendilerini de Baro olarak yardım organizasyonu gerçekleştirdiklerini aktaran Arık, şunları kaydetti:

"Sınır komşumuz Suriye'deki kanlı eylemlerden kaçan kardeşlerimizin bir kısmı şehrimizde misafir ediliyor. Her şeylerini bırakarak ülkemize sığınan Suriyeliler çadır kentte bütün ihtiyaçları sağlanıyor. Bizler de avukat arkadaşlarımızın desteği ve baro bütçesinden bir miktar para ayırarak yardım paketi hazırladık."

Bu çerçevede çoğunluğu çocuk 548 Suriyeliye giyim yardımında bulunduklarını bildiren Arık, "Bu yardımlar onların ihtiyaçlarını bir kısmını karşılayacaktır. Dileğimiz, Suriye'de gerçekleştirilen devlet terörünün biran önce sona ermesi, Suriyeli kardeşlerimizin en kısa zamanda vatanlarına ve ülkelerinde hukukun egemen olduğu bir yönetime kavuşmalarıdır" diye konuştu.

Muhabir: İsmail Hakkı Demir / Ahmet Caner Baysal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler