İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Yetkin Mühendislik Sınavı’nın Türkiye’deki merkezi oldu. Sınavda başarılı olanlar, dünyanın en iyi üniversitelerinin mezunları gibi 'imza yetkili yetkin mühendis' sıfatıyla yurt dışında eşit iş fırsatına kavuşmuş olacak.
Van depreminin ardından tekrar gündeme gelerek tartışılmaya başlanan iyi mühendislik uygulamaları konusunda yeni bir aşamaya gelindi. Dünya çapında yapılan sınavla mühendislere Yetkin Mühendislik Belgesi veren Amerika’daki Mühendisler İçin Ulusal Sınav Merkezi (NCEES), yaptığı denetim ve inceleme sonucunda sınava girme hakkını Türkiye'de yalnızca İTÜ öğrenci ve mezunlarına verdi.
İTÜ, Amerika'da mühendislik bölümü mezunlarının girdiği ve sınava girmeyenlerin mühendis dahi kabul edilmeyerek hiçbir projede imza yetkisi verilmediği ‘Yetkin Mühendislik Sistemi’ni Türkiye’ye getirdi. İTÜ’nün mühendis mezunları da artık ‘‘yetkin mühendislik belgesi’’ almak için iki aşamalı sınava girecek. Sınavda başarılı olan İTÜ’lüler, dünyanın en iyi üniversitelerinin mezunları gibi 'imza yetkili yetkin mühendis' sıfatıyla yurt dışında eşit iş fırsatına kavuşmuş olacak.
Tüm mühendislik alanlarında 'Yetkin Mühendislik' belgesi olanların uluslararası projelerde imza yetkisi olabileceği gibi, ulusal projelerde de öncelikli aranan isimler olacak. Mühendislik eğitimi böylece ilk kez uluslararası denetime açılmış olacak.
Yetkin Mühendislik Sistemi’nin Türkiye’ye getirilme süreci ile sistemin detayları İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde bir basın toplantısıyla paylaşılacak.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz