Turşu kurmak emek ve zahmet isteyen bir süreçtir. Turşu yapımı için doğru bir tarif ile ilermek ise şart. Aksi halde hazırladığınız turşu tutmayabilir, bozulabilir. Bu sebeple sizlere ustasından turşu yapımının püf noktalarını vereceğiz, buyursunlar.
Turşu kurma aşamasından geçtiyseniz sıra geldi bozulmamaları için doğru bir şekilde muhafaza etmeye. Bunun için ilk yapmanız gereken hazırladığınız turşunun ağzını çok sıkı bir şekilde kapatmak. Ağız kısmını tamamen kapatmazsanız turşu hava alabilir ve küflenerek bozulmaya başlar.
Turşunun ağzını doğru bir şekilde kapattığınıza emin olun. Ardından turşuyu bekletmek için gün ışığı almayan, karanlık ve rutubetsiz bir ortamda saklamalısınız. Karanlık ve soğuk alanda muhafaza edilen turşular çok uzun süre dayanıklılığını korur.
Turşu kurarken çeşitli su çeşitlerini karıştırarak turşuyu hazırlamayın. Bu şekilde hazırlanan turşu maksimum 2 hafta dayanacaktır. Turşu konusunda usta olan kişiler, turşu yapımında musluk suyu kullanımını öneriyor.
Eğer yaptığınız turşu bozulduysa hızlı bir şekilde önlem almakta fayda var. İlk olarak bozulan kısmı kavanozdan boşaltın. Küflenmiş veya bozulmuş turşuyu çıkardıktan sonra kavanozun içinde bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. İlave ettiğiniz yağ turşunun bozulma hızını yavaşlatmaya yardımcı olacakmış.