HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TÜSİAD'ın Brüksel temasları sürüyor

İSTANBUL (İHA) - Avrupa özel sektörünün temsil kuruluşu olan Avrupa Sanayi ve İşverenler Konfederasyonları Birliği'nin (UNICE) geleneksel hale getirdiği, "Rekabet Günü" etkinliklerinin ikincisi, yarın Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu binasında düzenlenecek.

Avrupa'nın rekabet gücünün artırılması için çözüm önerilerinin ele alınacağı, bu yıl "Kazanmak için Oyna" başlığı altında gerçekleşecek etkinliğe, Türkiye'den de TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, TÜSİAD Genel Sekreteri Haluk Tükel ve AB nezdinde TÜSİAD temsilcisi Bahadır Kaleağası katılacak.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, UNICE Başkanı Jürgen Strube'nin açılış konuşması ile başlayacak toplantıda, Avrupa Parlamentosu Başkanı Josep Borrell de "Yeni Avrupa Parlamentosu'nun Rekabet Vizyonu" başlıklı bir konuşma yapacak. UNICE Genel Sekreteri Philippe de Buck, Hollanda eski Başbakanı Wim Kok başkanlığındaki Üst Düzey Grup tarafından hazırlanan, Kasım 2004'te yayınlanan, "Güçlüklerle Yüzleşmek" (Facing the Challenge) başlıklı rapor doğrultusunda, Lizbon Stratejisi'nin orta dönem değerlendirmesini yapacak. Toplantının kapanış konuşmacısı Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barosso da, Avrupa özel sektörüne, yeni kurulan Lizbon Komisyonu'nu anlatacak.

"İş dünyası için everişli bir ortam mevcut mu?" "İş dünyası Avrupa'da kalmak istiyor, Avrupa iş dünyasının kalmasını istiyor mu?" gibi sorulara yanıt aranacak olan UNICE'nin rekabet günü oturumlarında şu başlıklar ele alınacak:

"Uzun süreli büyüme için gerekli koşul: İstikrar odaklı para politikası", "Lizbon ve uyum politikaları", "Avrupa'yı daha rekabetçi kılmak", "Genişlemiş Avrupa'da rekabetçilik", "Rekabet Konseyi'nin Rolü, "Avrupa ve şirketleri, kazanmak için birleşti".

Avrupa Birliği 2000 yılında, Lizbon'da istihdam, ekonomik reform ve toplumsal uyum konularındaki hedeflerini belirledi. Lizbon Stratejisi'nin ana ekseni, rekabet gücünü artırmak için araştırma geliştirme ve yenilikçiliği teşvik ederek ve insana yatırım yaparak bilgiye dayalı bir ekonomiye ve topluma geçişi hızlandırmaktı. TÜSİAD AB'nin Lizbon Stratejisi'nin alt başlıklarının Türkiye'nin ihtiyaçları ile birebir örtüştüğü noktasından hareketle Lizbon Stratejisi'ni gündemine aldı. Lizbon Stratejisi'ni Türkçe'ye çevirten ve basan TÜSİAD, Lizbon Stratejisi'nin ve Avrupa iş dünyasının bu strateji çerçevesindeki yaklaşımlarının mercek altına alınarak, AB'nin büyüme stratejilerine uygun bir reform stratejisi hazırlanmasını kamuoyunun gündemine getirdi.

En Çok Aranan Haberler