YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tusid Doğu Karadeniz Sigortacılık Etkinlikleri

Doğu Karadeniz Tüm Sigorta Acenteleri Derneği (TUSİD) Doğu Karadeniz Sigortacılık Etkinlikleri kapsamında Trabzon'da "2023 Vizyonunda...

Tusid Doğu Karadeniz Sigortacılık Etkinlikleri

Doğu Karadeniz Tüm Sigorta Acenteleri Derneği (TUSİD) Doğu Karadeniz Sigortacılık Etkinlikleri kapsamında Trabzon'da "2023 Vizyonunda Sektörün Geleceği ve Acentelerin Durumu” ile ilgili panel yapıldı.

Ana sponsoru HDİ sigortacılığın üstlendiği panele Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç, TUSİD Başkanı İbrahim Sertel, Sigorta Tahkim Komisyon Müdürü Metin Karacan, HDİ Sigorta Genel Müdürü Orhan Arıkçı, HDİ Sigorta Bölge Müdürü Mustafa İnce, acente yönetici ve çalışanları katıldı.

TUSİD Başkanı İbrahim Sertel'in açılış konuşması ile başlayan panel, Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç’in konuşması ile devam etti. Dr. Ahmet Genç, devletin sektöre yaklaşımının pozitif olduğunu ve büyüyecek sigortacılıkta acentelerin gene en büyük payı almaya devam edeceğini ifade etti. Devlet kağıtlarının şu an yüzde 8-9 dolaylarında getirisi olduğunu söyleyen Dr. Ahmet Genç, “Bu durum ölçek ekonomileri gerçeğini önümüze koyuyor. Bu gerçekle yalnız acenteler karşı karşıya değil. Sigorta şirketleri de bu durumda. Yani şu anda 58 sigorta şirketinin ölçek ekonomisini gözetmesi gerekiyor. Kar marjları daralıyor. Yani enflasyon yüzde 70’ken, faizler yüzde 90’ken sorun yok. Mevcut durumda sürümden kazanmanız gerekiyor, acı ama gerçek bu” dedi.

Dr. Ahmet Genç, panelde sektörün bugününü değerlendirdikten sonra gelecekle ilgili görüşlerini aktardı. Dr. Ahmet Genç, “Bundan 5-10 sene öncesine göre enflasyon ve faizler daha düşük. Devlet kağıtları da şu an yüzde 8-9. Dolayısıyla bu durum ölçek ekonomilerin gerçeğini önümüze koyuyor. Bu gerçekle yalnız acenteler karşı karşıya değil. Sigorta şirketleri de bu durumda. Yani şuanda 58 sigorta şirketinin ölçek ekonomisini gözetmesi gerekiyor. Artık kar marjları daralıyor. Yani enflasyon yüzde 70’ken faizler yüzde 90’ken sorun yok. Mevcut durum ülke için çok iyi ama bundan böyle sürümden kazanmanız gerekiyor, acı gerçek bu. Son yıllarda şikâyetlerin artmasının genel sebebi de bu. Yani genel bir rüzgâr esiyor, acenteler hep diyor ki sigorta şirketi suçlu, bizim komisyonumuzu kısıyorlar. Sigorta şirketi de bunu yapmak zorunda çünkü kendisinin de kazanması gerekiyor. Bu dönüşümü iyi yönetmek zorundayız. Bu tür girişimlerde de kamu gücüyle falan bir şey yapamazsınız. Ekonomi kendi gücünü icra eder” diye konuştu.

Panelde bir konuşma yapan HDI Sigorta Genel Müdürü Orhan Arıkçı ise sigortacılığın geleceği için Avrupa’daki sistemin örnek alınması gerektiğini belirtti. Arıkçı, “İki yıldır Türkiye’deyim ve gözlemlediklerimden çıkardığım sonuç; buradaki başarısız sigortacılığı görmek için iki sene geçirmeye gerek yokmuş. Artık biraz camdan dışarıya bakmak gerekiyor. Gerek yasal açıdan, gerek dağıtım kanalları açısından, gerekse sigortacılığın nasıl ilerlemesi gerektiği açısından Avrupa'yı ve dünyayı örnek alalım. Sigortacılığın geleceğiyle ilgili bir toplantıya daha katılmıştım, orada da dağıtım kanalları ve sigortacılığın başarısızlığı konuşuldu. Toplantıda az sayıda olmakla birlikte sigorta şirketlerinin genel müdürleri de vardı. Bence artık bazı sonuçlara varabilmek için acentelerle ve brokerlerle konuşmalıyız. Oysaki biz hala aynı pozisyonda ilerliyoruz. ‘Sen olmazsan ben daha başarılı olurum’ şeklinde değil, sigortacılığın geleceği için konuşmak gerekli. Sigortacılık Türkiye’de bizimle veya bizsiz ilerleyecek ama bu umudumuzu birbirimize karşı cephe almadan başarmalıyız” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler