YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Twitter Ve Facebook Geleneksel Medyayı Etkiliyor

Teknolojik devrimle birlikte başlayan sosyal medyanın geleneksel medyaya etkisi Bursa'da tartışıldı.İnternet medyasının giderek büyüdüğü bu...

Twitter Ve Facebook Geleneksel Medyayı Etkiliyor

Teknolojik devrimle birlikte başlayan sosyal medyanın geleneksel medyaya etkisi Bursa'da tartışıldı.

İnternet medyasının giderek büyüdüğü bu süreçte haber kuruluşlarının soru işaretlerine cevap aranan 'sosyal medyanın geleneksel medyaya etkisi' konulu seminer Ördekli Kültür Merkezi’nde yapıldı. Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü ile Tüm Bilişimciler ve Yazılımcılar Derneği iş birliğiyle düzenlenen seminere Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Bilişim Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Cem Sefa Sütçü ile Doç. Dr. Erhan Akyazı konuşmacı olarak katıldı.

Dijital çağın sosyolojik devrimlere sebep olduğunu ifade eden Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Bilişim Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Akyazı, geliştirdikleri yeni projeyi anlattı. İşletmelerde sosyal medya ölçümlerinin rolü ve fikir madenciliği uygulamasını araştırdıklarını ifade eden Akyazı, nüfusun yarısından fazlasının sosyal medya içinde olduğunu ifade etti. Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinn geleneksel medyayı önemli ölçüde etkilediğini ifade eden Akyazı, “Geleneksel medyanın sosyal medyayla nasıl bir değişim yaşadığıyla ilgili ciddi bir araştırma yaptık. Özellikle yakın geçmişte yaşadığımız Suriye ile olan problemlerden ortaya çıkan olayların geleneksel ve sosyal medya üzerindeki yankısını araştırdık” dedi.

Geleneksel medyanın dijital çağdan uzak var olamayacağına değinen Doç. Dr. Cem Sefa Sütçü ise, geleneksel medyanın kendini yenilemesi gerektiğinin altını çizdi. Twitter metinleri üzerinde çalışma yaptıklarını belirten Sütçü, “Gazetelerin en önemli görevlerinden birisi gündem oluşturmak ve gündemin nabzını tutmaktır. Geleneksel medyanın buna intibak etmesi gereken bir ağ var. Nüfusun yarısından fazlası bu ağ ortamlarından vazgeçemiyor. Bu farklı dünyaya ayak uydurmak lazım” ifadelerini kullandı.

Basın Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürü Kadir Akarkaya, "1990’lı yılların ortasından itibaren internetin yaygınlaşmasıyla geleneksel medya birtakım işlevini ve önemini yitirmeye başlamıştır. Medya, karar veriyordu. Her gün cereyan eden on binlerce olaydan hangilerinin gazete sayfalarına, ya da televizyon bültenlerine gireceğini belirli kriterlere göre belirliyordu. Ne var ki, internetin sağladığı imkânlar, geleneksel medyanın bu çok önemli yetkisini zayıflatmaya ve eritmeye başlamıştır. Türkiye bugün Facebook ve Twitter kullanımında dünyada ön sıralarda yer almaktadır. Sosyal medya bir taraftan geleneksel medyaya rakip olarak ortaya çıkıyor, diğer taraftan da geleneksel medyanın temsilcisi ve taşıyıcısı haline geliyor. Yani bir tarafta rekabetten, diğer tarafta da birbirini tamamlayan ilişkilerden bahsediyoruz" diye konuştu.

Twitter Ve Facebook Geleneksel Medyayı EtkiliyorTwitter Ve Facebook Geleneksel Medyayı Etkiliyor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler