Söz konusu dönemde, Twitter'dan 365 içeriğin kaldırılması talebinde bulunuldu. 305 taleple Fransa ilk sırada yer alırken, bu ülkeyi 14 taleple Rusya izledi. Türkiye'den giden talep sayısı ise 2 oldu. Twitter ise şeffaflık raporunu son 2 yıldır yayımlıyor. Bu iki yıl içinde Türkiye'den Twitter'a yapılan toplam içerik kaldırma başvuru sayısı 16 oldu. Bu başvuruların 6 tanesi mahkeme kararı ile yapılırken geri kalan 10 tanesi hükümet veya polis kanalıyla yapıldı.
Twitter'ın, 2013'te kendisine gelen hesap bilgi taleplerini içeren ve 1 Temmuz-31 Aralık 2013 tarihlerini kapsayan Şeffaflık Raporuna göre, hükümetlerden ve telif sahiplerinden gelen bilgi taleplerinde dikkati çekici bir artış oldu. Raporda Twitter'a gelen talepler, hükümetlerin "hesap bilgi talepleri", hükümetlerin içeriklere yönelik "kaldırma talepleri" ve Dijital Telif Hakkı Kanunu (Digital Millennium Copyright Act) kapsamındaki telif kararları, olmak üzere üç ana kategoride incelendi. Söz konusu taleplerde, 2013'ün ikinci yarısında bir önceki döneme göre yüzde 22 artış gerçekleşti.
Hükümetlerden gelen bilgi taleplerinde ABD, yüzde 59 payla ilk sırada yer aldı. Bunu yüzde 15'i ile Japonya ve yüzde 4'er ile Fransa ve Birleşik Krallık takip etti. İncelenen toplam bin 410 talebin arasında Türkiye'den gidenlerin sayısı yüzde 10'dan az oldu. Hükümet ve diğer yetkililerin, illegal olduğu gerekçesiyle içerik kaldırma taleplerinde ise bir önceki döneme göre 5 kat artış görüldü. 2013?ün ikinci yarısında, 365 talebin 305'i Fransa'dan gelirken, bu ülkeyi 14 taleple Rusya izledi. Türkiye'den giden talep sayısı ise 2 oldu. Raporda, Twitter'ın yaygınlaşması ve paylaşımların artmasıyla birlikte telif hakları konusunda şirkete gelen taleplerin arttığı da göze çarptı. Bir önceki döneme göre yüzde 16 artan kaldırma kararları, toplam 12 bin 243 hesabı etkiledi. Bunun karşılığında 26 bin 506 tweet silinirken, 5 bin 847 medya içeriği kaldırıldı. Twitter'ın raporuna göre, taleplerin en sık geldiği ülke ABD oldu.
Bazı ülkelerde uygulanan Twitter'dan içerik kaldırma talepleri ve uygulamaları şöyle: Almanya: Ekim 2013'te Twitter, Alman Hükümetinin talebi üzerine Neo-Nazi hesaplarını engelledi. Bu erişim engeli ile Twitter, '"country-withheld content" kuralını da ilk defa uygulamış oldu. Bu kural, söz konusu içeriğin Almanya - ya da içerik sınırlamasını talep eden ülke - sınırları içerisinde bloklandığını, fakat dünyanın diğer her yerine erişimin açık olmasını ifade ediyor.
Fransa: Twitter, 19 Ekim 2012 Cuma günü Fransa'da yazılan ve yayılan Yahudi aleyhtarı ve ırkçı tweetleri siteden kaldırdı. Twitter, Fransa Yahudi Öğrenciler Birliği'nin (UEJF) konuyu mahkemeye taşıyacağını belirtmesinden sonra harekete geçerek, Yahudi soykırımına ilişkin resimler içeren tweetleri siteden çekti.
Hindistan: Assam eyaletinde Temmuz 2012 tarihinde başlayan Bodo kabilesi ve Müslümanlar arasındaki şiddet olayları nedeniyle, Hükümet tarafından ülke genelinde toplu mesajlar yasaklandı. 50 milyondan fazla Facebook kullanıcısının olduğu Hindistan'da hükümet ayrıca Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerine provokatif söylemler içeren mesajlara önlem alması konusunda uyarıda bulundu. Google, Facebook ve Twitter açıklama yaparak, Hint hükümeti ile ortak hareket ettiklerini duyurdu.
İngiltere: 2011 yılında çıkan ayaklanmalar sırasında İngiltere Başbakanı David Cameron, provakatif içeriklerin paylaşılmasına engellemek amacıyla Twitter'a erişim yasağı getirebileceğini ifade etti. Olayların yatışması üzerine tedbir kararı alınmadı.