Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), işlenen tarım ve uzun ömürlü bitki alanında dünyada 13. olan Türkiye’nin, sulanan alan büyüklüğünde dünyada Çin, Hindistan, ABD, Pakistan, İran, Endonezya, Tayland, Meksika’nın ardından 9. sırada bulunduğunu açıkladı. İklim şartları nedeniyle büyük bölümünde sulamanın şart olduğu Türkiye’de, bu alanların sulama yatırımları tamamlanamadığı için hala sulanamadığını, uzun yılların sorunu olan bu konunun en kısa sürede hallinin zorunlu hale geldiğini belirtti.
Birlik Başkanı Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de, yağışların tarımda hala çok etkili olduğunu ifade ederek, sulama yatırımları tamamlandığında, barajlarla su stoklaması yapıldığında kuraklığın tarıma etkisinin önemli ölçüde azalacağını ifade etti. Dünyada 1 milyar 523,6 milyon hektar işlenen tarım ve uzun ömürlü bitki alanı bulunduğunu, bu alanın yüzde 20,1’i olan 306,2 milyon hektarının sulandığını, sulanan alanların yüzde 41,3’ünün Çin ve Hindistan’da yer aldığı aktaran Bayraktar, Türkiye’nin de dünyada sulanan alanın yüzde 1,70’ine, işlenen tarım ve uzun ömürlü bitki alanının yüzde 1,61’ine sahip bulunduğunu kaydetti. Türkiye’den daha az işlenen tarım ve uzun ömürlü bitkiler alanı olan Pakistan, İran, Tayland'ın bile Türkiye’den daha fazla alanı suladığına da işaret etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz