YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TZOB'dan Başbakan Erdoğan'a Tarım Raporu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tarım sektörünün sorunları...

TZOB'dan Başbakan Erdoğan'a Tarım Raporu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a tarım sektörünün sorunları ve çözüm önerilerini içeren bir rapor sundu. Bayraktar raporda, tarımın, et ve sütte bir müdahale kurumu kurulması ve miras hukuku gibi iki önemli sorunu gündeme getirdiğini kaydetti. Bayraktar, "Başbakan Erdoğan da müdahale kurumuyla ilgileneceğini, miras hukuku konusundaki değişikliğin de arkasında olduğunu bildirdi.” dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, Başbakan Erdoğan'ın kendilerini kabulu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bayraktar'ın görüşmede, Erdoğan’a tarımın sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili bilgi verdiği ve rapor sunduğu aktarılar açıklamada, şöyle denildi:

"Türkiye Ziraat Odaları Birliği olarak beklentimiz, Et ve Balık Kurumu bünyesinde oluşturulması düşünülen bu kurumun kuruluş çalışmalarının tamamlanıp, bir an önce faaliyete geçirilmesidir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın miras hukuku konusundaki çalışmalarının yeterince destek bulamadığını görmekteyiz. Bakanlığın bu konuda Başbakanlığın desteğine ihtiyacı var. TZOB olarak, miras hukuku ve arazi toplulaştırmasıyla ilgili her türlü çalışmayı sonuna kadar destekliyoruz. Başbakan Erdoğan da müdahale kurumuyla ilgileneceğini, miras hukuku konusundaki değişikliğin de arkasında olduğunu bildirdi. Ette ve sütte müdahale kurumu oluşturulacak."

Tarımının diğer önemli bir sorununun da arazilerin fazla parçalı yapıda bulunması olduğu ifade edilen açıklamada, "3 milyon işletme, 22 milyon parselde tarımsal üretim yapmaktayız. Çok parçalı araziler verimliliği engelliyor. Parçalanmayı önlemek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çalışmalar yapıyor. Başbakan Erdoğan da miras hukuku konusundaki değişikliğin arkasında olduğunu söyledi.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, görüşmede tarımsal destekler ve girdiler, lisanslı depoculuk, fındık, buğday, pamuk, çay, baklagiller, zeytin ve zeytinyağı, narenciye, yaş meyve sebze, patates, domates, tarımsal kredi kullanımı, borç erteleme, canlı hayvan ve et ithalatı, okul sütü programı, kaba yem sıkıntısı, elektrik borçları, tohumculuk, tarımsal mücadele, tabii afetler ve tarım sigortası, kadın çiftçiler, tarım sigortalıları ve sosyal güvenlik, tarımsal örgütlenme konularında sorunlar ve çözüm önerilerinin de gündeme geldiği kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler