EĞİTİM

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üç durum yasası ne demek? Üç durum yasası birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Teknolojik gelişmeler, keşfedilen yeni türler, yabancı dillerde görülen kavramları isimlendirmek gibi nedenlerle diller yeni kelimelere ihtiyaç duyar. Türkçeye yeni kelimelerin kazandırılması için TDK tarafından çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. TDK, yeni kelimeler türetirken çoğunlukla eski kelimelerden faydalanır. Bu şekilde oluşturulan kelimelere birleşik sözcük denir. üç durum yasası birleşik kelimesi de bunlara bir örnektir. Peki, üç durum yasası ne demek?

Üç durum yasası ne demek? Üç durum yasası birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir? Üç durum yasası ne demek?

Türkçe, kelime çeşitliliği bakımından çok zengin bir dildir. Türkçede bir durumu açıklamak için birden fazla kelime bulunmaktadır. Bu çeşitliliğe katkı sağlayan kelime türlerinden biri de birleşik kelimelerdir. Birleşik kelimeler, farklı sözcüklerin birleşimi ile yeni anlamlar meydana getirirler. üç durum yasası birleşik kelimesi de farklı kelimelerin birleşmesiyle ortaya çıkmıştır. üç durum yasası birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

üç durum yasası Ne Demek? üç durum yasası birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

  • üç durum yasası birleşik kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.

üç durum yasası TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim,felsefe Toplumun Tanrı bilimi, fizikötesi ve tanıtlı olmak üzere üç durumdan geçerek geliştiğini savunan Auguste Comte yasası, üç hâl kanunu

En Çok Aranan Haberler