HABER

Ultraviyole ışınlarla koruma

İZMİR (İHA) - İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yerleştirilen 'Ultraviyole Hava Işıması' sistemi ile hastaneye gelenlerin ve çalışanların bulaşıcı hastalıklardan korunması sağlanıyor.

2004 yılında kurulan sistem ile hastaların ve çalışanların hijyenik ortamda solumalarını sağladıklarını söyleyen Başhekim Uz. Dr. Ali Kadri Çırak, "Bu sistem mikroorganizmaların genetik yapısını yani DNA'sını bozuyor. Böylece havada bulunan bakteriler yok ediliyor" dedi.

Sistemin hava akımı ile çalıştığını anlatan Çırak, "Ortamdaki havanın bir saat içinde altı kere değiştirilmesiyle tüberküloz başta olmak üzere grip, suçiçeği, kabakulak gibi hava yolu ile geçen hastalıkların bakterilerini ultraviyole ışınları ile en aza indirerek ortamın temizlenmesini sağlıyoruz" diye konuştu. Bu sistemin her hastanede kullanılması gerektiğine dikkat çeken Çırak, "Ülkemizde çok az sayıda merkezde ultraviyole ışıma sistemi kullanıyor. Bizde Tüberküloz servisinin tümü başta olmak üzere poliklinikler ve laboratuarlarda da bu sistem var" dedi. Çırak, konuşmasını şöyle tamamladı, "Hastanemizin ana branşının göğüs hastalıkları olması nedeniyle ultraviyole hava ışıması sistemi büyük önem taşıyor. Hastanemizde bu sistem Enfeksiyon Kontrol Politikalarından biri olarak kabul edildi ve uygulanmaya başlandı. Böylece hastalar ve çalışanlarımız için risk en aza indirildi. Özellikle tüberküloz mikrobunun hastadan hastaya ve hastadan çalışana bulaşma riskini bu sistem ile en aza indirdik"

En Çok Aranan Haberler