YURTHABER

Bursa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uludağ Ekonomi Zirvesi

LifeBank Üst Yöneticisi Temie Giwa Tubosun: - "Şu aşamaya kadar (Nijerya'da) 3 bin 500 hayat kurtardık ve Afrikalı gençler olarak bu işin içindeyiz. Belli başlı hizmetleri ulaştırmaya ve özellikle annelerin hayatını kurtarmaya çalışıyoruz"

Nijerya'da kan ve medikal malzeme tedarik firması LifeBank'ın Üst Yöneticisi Temie Giwa Tubosun, "Şu aşamaya kadar 3 bin 500 hayat kurtardık ve Afrikalı gençler olarak bu işin içindeyiz. Belli başlı hizmetleri ulaştırmaya ve özellikle annelerin hayatını kurtarmaya çalışıyoruz." dedi.

Tubosun, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde Akiş GYO&Multinet Up Yönetim Kurulu Üyesi Selen Kocabaş'ın moderatörlüğünü üstlendiği "Sosyal Yatırım, Sosyal Sorumluluk Liderleri" oturumunda konuştu.

Nijerya'da doğduğunu ancak küçük yaşta anne ve babasıyla ABD'ye göç ettiklerini, 6 sene önce ise ülkesine döndüğünü belirten Tubosun, şöyle devam etti:

"Nijerya'da çok garip problemlerle karşılaştım. Binlerce yıldır aslında var olan problemler, gelişmekte olan, dünya genelindeki birçok yerde karşılaşılan problemlerdi bunlar. Güney Doğu Asya'da, Güney Amerika ve Afrika'nın her yerinde görebileceğiniz problemler... Mesela doğum sonrası kadınlarda karşılaşılan aşırı kanama. Bu kanama durdurulamazsa uzun süre boyunca, anne ölüyor. Ben bunu dünyanın birçok yerinde gördüm. Farklı sağlık sistemlerinde çalıştım daha önce. Bu problemi gördüğüm zaman çözmeye karar verdim. Tabii ben kapitalistim, parayı severim ama burada STK değil de ölçeklenebilir, küresel bir iş olsun diye düşündüm. Tabii burada LifeBank'ın yaptığı esas iş, doğası gereği toplumsal. Yaptığımız her bir iş, gönderdiğimiz oksijen silindiri ya da aşı iğnesi ya da kan hep sosyal meselelerle ilgili çünkü yaptığımız şey ölüm kalım meselesi."

Kurumsal ve sosyal bir şirket olduklarını aktaran Tubosun, ilk günden beri hep bu yönde hareket ettiklerini dile getirdi.

- "Motosikletlerimiz 7 gün 24 saat yollarda"

LifeBank'ın ilginç taraflarından birinin, teknoloji de sunması olduğuna değinen Tubosun, "Yapay zeka makine öğrenimi gibi platformlar bizlere şeffaflık sağlıyor, tedarik zincirinde verimlilik sağlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Tubosun, teknoloji gibi birçok noktada kendi stokları içine gömülü sistemler olduğunu ifade etti.

Nijerya'da 3 yıldır faal olduklarını ve hastanelere 13 bin birim ürün gönderdiklerini anlatan Temie Giwa Tubosun, şunları kaydetti:

"Birkaç yüz bin dolarlık bir gelir elde edildi. Aslında yerel inovasyonu devreye sokuyoruz, bizim motosikletlerimiz 7 gün 24 saat yollarda. Bir yandan işi olmayan kişilere istihdam da sağlamış oluyoruz, onlara bir topluma ait olma hissiyatı sağlamış oluyoruz. Şu aşamaya kadar 3 bin 500 hayat kurtardık ve Afrikalı gençler olarak bu işin içindeyiz. Belli başlı hizmetleri ulaştırmaya ve özellikle annelerin hayatını kurtarmaya çalışıyoruz. Sadece anneler değil mesela çocuklara da hizmet götürüyoruz. Boğmaca, sıtma, anemi gibi hastalıklarla da uğraşan bir sürü çocuğa da hizmet götürüyoruz. Bunu rutin bir şekilde dünyanın her yerine götürmeyi amaçlıyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler