Türkiye’nin kış turizm merkezlerinden biri olan Bursa Uludağ, yaz sezonunda da sıcaktan bunalan vatandaşların akın ettiği bir mekan konumunda. Uludağ’da kurdukları çadırlarda yazı çam ağaçları arasında serin havada karşılayan vatandaşlar için modern çadırkentler kuruluyor.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Uludağ’a model olarak kurulan çadırlardan hangisi daha çok vatandaşın beğenisini kazanırsa gelecek sezondan itibaren 400 çadırlık çadır kent kurularak vatandaşın hizmetine sunulacak.
Çalışmaları yerinde inceleyen Bursa Valisi Şahabettin Harput, başlatılan çalışmalar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Uludağ Sarıalan bölgesinde hazırlanan model çadırlar önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Şahabettin Harput, “Uludağ’da özellikle yaz mevsiminde yoğun olarak barınma sorunu yaşanıyordu. Bu kapsamda birkaç alternatif ile bu sıkıntıyı gidermek istiyoruz. Bunlardan biri de çadır tipi konuklama sistemi. Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından şu anda model olarak burada vatandaşa kurmayı planladığımız çadırlar var. Yaklaşık 30 metrekare büyüklükte 400 çadırlık bir plan üzerinde çalışılıyor. Bu konuda hazırlanan çadırlar görücüye çıktı. Vatandaşların talepleri doğrultusunda bu çadırların önümüzdeki yıldan itibaren kurulmasına izin verilecek. Önümüzdeki yıldan itibaren burada kalmak isteyen vatandaşlarımız burada kiralama usulü kalabilecekler.” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Uludağ İkinci Bölge Müdürü Yahya Güngör ise “Bu çadırlardan bazıları odalar şeklinde, diğerleri ise tarihi kıl çadırları olarak tasarlandı. Bunlarla ilgili anket yaptık. Hangisi daha çok itibar görürse çoğaltarak vatandaşın hizmetine sunacağız.” dedi. Vatandaşların kendi çadırını kurabileceğini anlatan Yahya Güngör, “Ancak çadırsız gelip buradan da yararlanabilirler. Ücretini ise gelecek zamanda belirleyeceğiz. Ancak diğerlerinden çok farlı olamayacak. Bu çardırlar sezon boyu kiralanabilecek. Bir sezon olarak şu anda çadırlardan aylık metrekareye göre 30 metrekareye göre olanlar 6 lira, 50 metrekare 8 lira, 70 metrekare olanlar ise günlük 10 liraya kiralanabiliyor.” şeklinde konuştu.
Çadırların ortak ihtiyacı olan tuvalet başta olmak üzere su ve banyo gibi altyapı ihtiyaçlarının da yine orman idaresi tarafından karşılanacağına dikkat çekildi.
Ziyaret sırasında çadırlarda kalan yazlıkçı vatandaşlarla da sohbet eden Vali Harput, en çok kilovatı 1 liraya satılan elektrik, tuvalet, su düzeni ve yol gibi durumlardan şikayetler geldiğini aktardı. Vali Şahabettin Harput ayrıca Sarıalan bölgesinde bulunan Bungalo tipi konaklama yerlerinin ise kaldırılarak yerlerine daha modern ve doğaya uygun ahşap yazlık binaların yapılacağını sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz