YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uludağ'ın Incisi "Küreklidere Şelalesi" Turizme Açılmayı Bekliyor

HARUN KAYMAZ - Bursa'da, "Uludağ'ın incisi" olarak bilinen, çevresiyle eşsiz doğal güzelliklere sahip olan 82 metrelik Küreklidere Şelalesi'nin turizme kazandırılması istendi.

HARUN KAYMAZ - Bursa'da, "Uludağ'ın incisi" olarak bilinen, çevresiyle eşsiz doğal güzelliklere sahip olan 82 metrelik Küreklidere Şelalesi'nin turizme kazandırılması istendi. Merkez Yıldırım ilçesi Hamamlıkızık Mahallesi'nde, il merkezine uzaklığı 15 kilometre olan Küreklidere Şelalesi, 82 metreden dökülen suyuyla ziyaretçilerinin ilgisini çekiyor. Kent ormanının en nadide alanlarından biri sayılan şelale yolundaki kaya bahçeleri, mevsimine göre kahverengi, sarı ve yeşilin güzelliği, bitkilerin adeta bir tablo sunarcasına yapraklarını dökmesiyle oluşan harika doğa manzarası adeta insanları büyülüyor. Türkiye'nin önde gelen kış turizmi merkezlerinden Uludağ'ın büyük bölümünde yemyeşil ormanlar, irili ufaklı şelaleler ve tarih kokan yerleşkeler bulunuyor. Bu güzellikler arasında yer alan ve tüm heybetiyle suyu dökülen Küreklidere Şelalesi, büyüleyici görünümüyle ziyaretçilerini etkiliyor. Şelaleye ulaşan patikalar, orman içinden geçip birkaç noktada dereyle kesişiyor. Derenin bir bölümünde çoğaldıktan sonra süzülerek dökülen ve kulaklarda hoş bir seda bırakan su sesleri de ilgiyle dinleniyor. - Ağaçlara bağlanan ipe tutunarak şelalenin yanına ulaşabiliyorlar Küreklidere Şelalesi yakınındaki Derekızık köyünün muhtarı İlhami Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğradığını söyledi. Bakım sorunu nedeniyle ziyaretçilerin zorlandığını savunan Uslu, şöyle konuştu: "Bir süre önce yetkililer buraya gelerek incelemelerde bulundu. Şelalenin yer aldığı bölgeye Türkiye'nin en büyük kent ormanı yapılması için harekete geçildi. Gelişmelerden tam bir bilgim yok. Küreklidere Şelalemizin doğal güzelliği tescil edilmiş durumda. Özelliklerini duyan ziyaretçiler buraya akın ediyor ama herhangi bir gezi ve piknik alanı olmadığı için kısa sürede ayrılıyor. Bir de etrafta günübirlikçilerin bıraktığı çöpler ve yiyecek artıkları var. Muhtarlık olarak bakımı elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Açıkçası dünyada eşine ve benzerine zor rastlanacak bir güzelliğin kaybolmasını istemiyoruz. Unutulmak istemiyoruz. Bundan dolayı bu bölge kısa sürede turizme açılmalıdır." Uslu, ziyaretçilerin, araçlarını park ettikten sonra yaklaşık 200 metre patikalarda yürüyerek şelaleye ulaşabildiği bilgisini verdi. Bölgede yaklaşık 40 metrelik bölüme iniş olmaması yüzünden köylüler tarafından ağaçlara bağlanan ipe tutunan vatandaşların, zorlu ve tehlikeli yolculuğun ardından muhteşem manzaranın yanına inebildiğini aktardı. Uslu, bakım ve düzenleme çalışmaları yapılarak bu sıkıntının giderilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler