YURTHABER

Adana
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uludere'de 34 Kişinin Ölümüyle Sonuçlanan Olay

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Uludere'de 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın sorumlularının halen bulunamamasının hukuk adına "kara bir leke"

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Uludere'de 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın sorumlularının halen bulunamamasının hukuk adına "kara bir leke" olduğunu iddia etti. Çıtırık, olayın ikinci yıl dönümü dolayısıyla Adana Barosu'nda yaptığı basın açıklamasında, faillerin henüz bulunamamasının ülke hukuku açısından kaygı verici olduğunu vurguladı. Olayı, "insan haklarının en ağır ihlali" olarak nitelendiren Çıtırık, şunları söyledi: "Maalesef bu coğrafyada bu tür acıları hep yaşamış ve yaşamaya da devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, hukuk devletidir. İdarenin her türlü eylem ve işlemi yargı denetimindedir. Demokrasi, açıklık, şeffaflık, hesap verilebilirlik ve yönetenlerin de kendilerini hukukla bağlı kılmalarını gerektiren bir rejimdir. Bu katliamla ilgili cumhuriyet savcılarının başlattığı soruşturma, sonuçta askeri savcılığa intikal ettirildi. Dosyada gizlilik kararı olduğu için de ne yapıldığı, yapılmadığı bilinmemektedir. Uludere olayının sorumlularının halen bulunamaması hukuk adına kara bir lekedir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler