YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Ulusal Biyogüvenlik Ve Biyoçeşitlilik Sorunları" Paneli

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ile Biyogüvenlik ve Biyoekonomi Derneği işbirliğiyle, "Ulusal Biyogüvenlik ve Biyoçeşitlilik

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ile Biyogüvenlik ve Biyoekonomi Derneği işbirliğiyle, "Ulusal Biyogüvenlik ve Biyoçeşitlilik Sorunları" konulu panel gerçekleştirildi.

ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelin ilk oturumu, ESOGÜ Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Semra İlhan başkanlığında, "Ulusal Biyogüvenlik Mevzuatının Uygulama ve Yönetiminde Karşılaşılan Sorunlar" başlığı adı altında yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü uzmanı Dr. Arzu Ünal, "Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ve Ulusal Biyogüvenlik Uygulamaları" hakkında açıklamalarda bulundu.

Ünal, bugüne kadar 3 adet genetiği değiştirilmiş (GD) soya ve 16 adet mısır çeşidinin yem amaçlı kullanıldığını belirterek, "Gıda amaçlı onay verilmiş bir GD çeşidi bulunmamaktadır" dedi.

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu Mevzuat Direktörü Nazan Maraş da "Ulusal Mevzuat Uygulamalarından kaynaklanan Gıda Sektörünün Karşılaştığı Dar boğazlar ve Çözüm Önerileri" konusunda bilgi vererek, Türkiye'deki bilimsel kuruluşların polemiğe sebep olan GDO gibi konularda görüş bildirmesine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı Müdürü Dr. Berrin Şenöz de "Ulusal Gıda Laboratuvar Alt Yapısı ve Uygulamaları" konulu sunumunda GD'li ürünlerin laboratuvar aşamalarını anlattı.

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Toksikoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hande Gürer Orhan da "GDO risk Değerlendirme Süreçleri ve Doğru Risk İletişim Örnekleri" konu başlıklı sunumunda, GDO'lu ürünlerin ayrı ayrı değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Başkanlığını ESOGÜ Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atilla Ocak'ın yaptığı ikinci oturumda "Biyoçeşitliliğin/Genetik Kaynakların Sürdürülebilir Korunması ile ilgili Ulusal Düzenlemeler ve Uygulamalar" konusu ele alındı.

Bitki Islahçıları Alt Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Vehbi Eser ise "Biyoçeşitliliğin /Genetik Kaynakların Sürdürülebilir Korunması ile ilgili Uluslararası Mevzuat ve Uygulamalara Katılımda İzlenen Stratejiler", Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Şube Müdür Vekilleri Hüsniye Kılıçaslan, Ergül Terzioğlu ve Adem Bilgin "Biyoçeşitlilik ve Modern Biyoteknoloji İlişkileri", "Biyoçeşitlilik Ulusal Uygulamaları ve Temel Yaklaşımlar" ve " Biyoçeşitlilik Ekonomisi" konu başlığındaki sunumlarını yaptı.

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler