MERSİN (AA) - İletişim Fakülteleri Dekanlar Konseyi (İLDEK), İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi iş birliğinde düzenlenen "Uluslararası Dijital Çağda İletişim Sempozyumu"nda dijitalleşmenin iletişim alanında yarattığı değişim değerlendirilecek.
İLDEK ve İLAD Başkanı Prof. Dr. Aysel Aziz, MEÜ Çiftlikköy Yerleşkesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, geleneksel hale getirmeyi hedefledikleri sempozyumun ilkini Mersin'de düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Gelişen teknolojinin toplumsal yaşama büyük etkileri olduğunun altını çizen Aziz, neredeyse her gün yeniliklerin ortaya çıktığına dikkati çekti.
Aziz, teknolojinin siyasete, ekonomiye, sosyal psikolojiye kadar geniş alanlara etki ettiğini aktararak,"Bu nedenle dijitalleşmenin iletişim eğitimi veren kurumlar tarafından incelenmesi en önemli görevlerimizden birisi. İletişim sektöründe olanlar için bu konu büyük önem taşıyor. Biz de bu düşünceyle böyle bir sempozyum yapılmasına karar verdik." dedi.
Aziz İLDEK ve İLAD olarak iletişim eğitimindeki kaliteyi artırmayı hedeflediklerini bildirerek, özellikle İLAD'ın iletişim alanındaki akademisyenlerle sektör temsilcilerini bir araya getirerek alandaki sorunları çözmeyi amaçladığını kaydetti.
İLAD'ın Türkiye'deki iletişim eğitiminin akreditasyonunu yapma görevi de bulunduğunu ifade eden Aziz, şöyle devam etti:
"Bundan sonra artık Türkiye'de iletişim eğitimiyle ilgili akreditasyon kurulumuz var. Bu kurula şu ana kadar 30 başvuru yapıldı. Bunlardan 19'u değerlendirilmeye alınacak. Yani gelecek senenin ÖSYM kitapçıklarında İLAD'ın adı, eğer o program akreditasyon almışsa, yer alacak. Bu çok önemli çünkü o, iletişim fakültemizin o programının uluslararası standartlara yakın bir düzeyde olduğunu gösterecek."
-139 bildiriyle dijitalleşme tartışılacak
MEÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Senem Duruel Erkılıç da iki gün boyunca dijitalleşmenin iletişim alanında yarattığı köklü değişimi ele alacaklarını belirterek, geleneksel medyadan ayrı olarak içerik üretiminin farklı alanlarda yaygınlaşmasının bu konunun önemini daha da artırdığına dikkati çekti.
Erkılıç, aralarında Çin, İngiltere, Polonya ve Mısır gibi çeşitli ülkelerden isimlerin de olduğu 218 akademisyenin yer aldığı sempozyumda 139 bildiriyle gazetecilikten radyo televizyon yayıncılığına, reklamcılık ile halkla ilişkilerden sinemaya ve yeni medyaya kadar geniş bir alanda dijitalleşmenin tartışılacağını sözlerine ekledi.
MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya da bu tarz etkinliklere rektörlük olarak her zaman destek vermeye devam edeceklerini söyledi.
Konuşmalarından ardından sempozyuma katkı sunan kurum ve kuruluşların temsilcilerine plaket verildi.
Sempozyumda daha sonra akademisyenlerin sunumlarıyla devam etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz