Konya Büyükşehir Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 'Uluslararası İnanç Turizmi ve Hoşgörü Konferansı' başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, birbirini tanıyan insanların ve kültürlerin birbirlerine karşı daha hoşgörülü yaklaştığını belirterek, inanç turizminin dünya barışına da katkı yaptığını söyledi.
Vali Aydın Nezih Doğan ise Konya’da inanç turizmi açısından çok büyük değerler olduğunu ifade etti.
Konya’da 9-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek konferansın açılış toplantısına Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Toprak, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Genel Sekreteri Günnur Özalp, akademisyenler ve davetliler katıldı.
Programda konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker, Konya’nın turizm alanında önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, “Çatalhöyük, Gilistra, Sille gibi tarihi mekanlara, Hazreti Mevlana, Sadreddin Konevi gibi çok sayıda değere ve Selçuklu başkenti gibi önemli bir mirasa sahip olan Konya’da yapılan toplantı büyük önem taşıyor.” dedi.
TANIŞAN İNSANLAR BİRBİRLERİNE DAHA HOŞGÖRÜLÜ YAKLAŞIYOR
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, birbirini tanıyan insanların ve kültürlerin birbirlerine karşı daha hoşgörülü yaklaştığını belirterek, inanç turizminin ekonomiye yaptığı etkilerin yanında dünya barışına yaptığı katkının daha önemli olduğunu vurguladı. Hazreti Mevlana’yı ziyarete gelenlerin sayısının son yıllarda çok arttığına, şehrin turizm altyapısının güçlendiğine dikkat çeken Başkan Akyürek, Konya’nın inanç turizmi konusunda büyük fırsatları ve şansı olduğunu dile getirdi.
Dünya tarihi şehirleri arasında itibarlı bir konumda olduklarını, bunu farklı noktalara taşımak gerektiğini anlatan Başkan Akyürek, “Turist sayısında daha fazla artışı sağlamak gerekiyor. Ziyaretçiler inanç ve kültür nedeniyle geldikleri için genellikle bilinçli insanlardan oluşuyor. Doğru bir iletişimle onlara inancımızı, kültürümüzü, değerlerimizi, şehrimizi tanıttığımızda buradan ayrıldıktan sonra da onların gönüllü elçilerimiz olduğunu görüyoruz.” şeklinde konuştu.
KONYA’NIN TARİHE DÖNÜŞÜMÜNÜ HAZIRLIYORUZ
Konya’da Turizm Master Planı çerçevesinde şehir merkezinde önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Akyürek, Mevlana Kültür Vadisi kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Mevlana Türbesi çevresini yeni bir Mevlana Müzesi, Konya Müzesi, Mevlevihane Müzesi, Yazma Eserler ve Hat Müzesi, Selçuklu Sultanları Müzesi, Kültür Evleri gibi farklı bir bölgeye dönüştürdüklerini kaydeden Başkan Akyürek, kentsel dönüşüm çalışmaları ile Konya’nın tarihe dönüşümünü hazırlamaya çalıştıklarını söyledi.
Vali Aydın Nezih Doğan da, Konya’da inanç turizmi açısından çok büyük değerler olduğunu vurgulayarak, bunların başında Hazreti Mevlana ve ortaya koyduğu değerlerin geldiğini ifade etti.
17 ülkeden bilim insanlarının katıldığı Uluslararası İnanç Turizmi ve Hoşgörü Konferansı’nda 60’ı İngilizce, 64’ü Türkçe olmak üzere toplam 124 bildiri sunulacak.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz