YURTHABER

Edirne
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uluslararası Judo Şampiyonası

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Huysuz: "Türk judosu her geçen gün güzel başarılar elde ediyor. Bu başarıların artması için çalışmalarımız devam ediyor"

EDİRNE (AA) - Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Türkiye'nin judoda her geçen gün güzel başarılar elde ettiğini söyledi.

Mimar Sinan Spor Salonu'nda düzenlenen "Uluslararası Judo Şampiyonası"nın açılış seremonisi yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sporcular geçiş yaptı.

Federasyon Başkanı Huysuz, burada yaptığı konuşmada, organizasyona Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Türkmenistan, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya ve Ukrayna'dan 500 judocunun katıldığını söyledi.

Şampiyonanın Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri kapsamında düzenlenmesinin anlamlı olduğunu ifade eden Huysuz, "Federasyonumuzun ve kulüplerimizin desteğiyle güzel bir faaliyet gerçekleştirdik. Olimpik takımın dışında ilk defa bu şekilde uluslararası bir faaliyet yapmış olduk. Türk judosu her geçen gün güzel başarılar elde ediyor. Bu başarıların artması için çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak da Bakanlık ve Federasyonun katkılarıyla judo branşının geliştiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Altyapıya verilen önemle beraber sporun tabana yayılması sağlanmış, sporcu sayıları ve spor yapan vatandaşlar, faal sporcu sayısında, lisanslı sporcu sayılarında ve spor kulüpleri sayısında ciddi artışlara neden oldu. Spor alt yapısında yapılan bu yatırımlar son yıllarda meyvelerini vermeye başlamış, özellikle uluslararası alanda sporcularımız büyük başarılar elde etmişlerdir."

Konuşmaların ardından ilk gün müsabakalarında dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

Şampiyona, 19 Kasım'da sona erecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler