YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uluslararası Katılımlı Biyomekanik Kongresi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, tıpla elektroniğin ilişkisinin kaçınılmaz bir süreç olduğunu söyledi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, tıpla elektroniğin ilişkisinin kaçınılmaz bir süreç olduğunu söyledi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Katılımlı 6. Biyomekanik Kongresi'nde konuşan Elmas, SAÜ'de disiplinler arası çalışma ve ortak çalışma kültürünü öğrenci ve öğretim üyelerine yaymayı amaçladıklarını belirterek, biyomekaniğin de tıp, mühendislik ve fizik gibi çok yönlü boyutu bulunduğunu bildirdi.

Disiplinlerarası ortak çalışmaların kaçınılmaz hale geldiğini vurgulayan Elmas, "Tıpla elektroniğin ilişkisi kaçınılmaz bir süreç" dedi.

SAÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Vahdet Uçar ise biyomekaniğin mekanik prensiplerinin insan vücuduna uygulanması, tedavi yöntemlerinin test edilmesi ve geliştirilmesi konularını inceleyen bilim dalı olduğunu ifade etti.

Uçar, Biyomekanik Kongresi'ni bilim insanlarını, araştırmacıları ve sanayicileri bir araya getirerek bilgi paylaşımına zemin hazırlamak, mühendislik ve tıp bilimleri gibi farklı disiplinler arasındaki ilişkileri geliştirmek için düzenlediklerini bildirdi.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefa Müezzinoğlu da cerrahi yöntemlerin gelişmesiyle insan vücudunda meydana gelen bozulmaların çözümüne dair araştırmalar yapıldığını belirterek, mühendislerden de yardım alındığını söyledi.

Müezzinoğlu, "Hasta, bana geliyor. 50 yaşında ama spor yapıp, koşmak istiyor. Fakat vücudu bunu kaldıracak yeterlilikte değil, o yüzden burada biyomedikal devreye giriyor ve en azından hastanın normal yaşamanı sürecek bir pozisyona gelmesine yardımcı oluyor" diye konuştu.

-"Nano-Gümüş Takviyeli Hidroksiapetit Toz Üretimi"-

SAÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Fatih Üstel ise "Nano-Gümüş Takviyeli Hidroksiapetit Toz Üretimi" konulu sunum yaptı.

Gümüşün anti-bakteriyel özelliğinin yüzyıllardır bilindiğine dikkati çeken Üstel, ameliyatlarda kullanılan protezlerin sabitlenmesinde kullanılan çivilerin kaplamaları üzerine çalışma yaptıklarını, patent almak için çalışmalarını sürdüklerini anlattı.

Protezlerde kullanılan çivilerin Türkiye'de üretildiğini ancak çivinin ucundaki kaplamanın üretilemediğini belirten Üstel, yaptıkları çalışmalar sonunda "Nano-Gümüş Takviyeli Hidroksiapetit" adlı anti-bakteriyel tozu ürettiklerini söyledi.

Muhabir: Enes Duran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler