YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uluslararası Raylı Sistemler Mühendisliği Çalıştayı Başladı

Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Raylı Sistemler Mühendisliği Çalıştayı, üniversitenin Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz...

Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Raylı Sistemler Mühendisliği Çalıştayı, üniversitenin Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda başladı.

Çalıştaya, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Süleyman Karaman, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan, KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel, İstanbul Ulaşım Genel Müdürü Ömer Yıldız, TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal yaptı. Üniversitenin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Uysal, gerçekleştirilen çalıştayı önemsediklerini söyledi. Raylı sistemlerde yüzde 51 yerli malı kullanma şartı olduğunu belirten Uysal, raylı sistemlerle ilgili birçok yatırım yapılmaya başlanacağını belirtti. Uysal, "Makine Mühendisliğine bağlı bir program olarak açtık. Raylı sistemler mühendisliğinden mezun olan öğrenciler Makine Mühendisliğinin hak ve yetkilerini kullanabilecekler. Bir yıl hazırlık sınıfı okuduktan sonra 4 yıl akademik çalışma neticesinden mezun olacaklardır. Eğitim öğretim döneminde makine mühendisliğinin almış oldukları tüm dersleri alarak, yol yapımı, sinyalizasyon, lokomotif tasarımı gibi birçok dersi alarak üniversitemizden mezun olacaklar. Mezun olabilmeleri için sistemi tamamen yük taşımacılığı biri de insan taşımacılığı olarak sinyalizasyonuna varana kadar iki tane projeyi yapmadan üniversitemizden mezun olma şansları yok." dedi.

Devlet Demir Yolları Genel Müdürü Süleyman Karaman ise "Hiçbir kalkınma hamlesi eğitim olmadan başarıya ulaşamaz. Cumhuriyetimizin ilk yıllarında bir yandan demir yolu yapılırken, diğer yandan demiryolları ile ilgili her alanda düzenlenmeler gerçekleştirilirken, diğer yandan çırak yetiştirilmiştir. Demiryolları olarak bu dönemde yapılan yollar için çok mutluyuz. Artık yollarda zoraki yürümeye çalışan araçlar değil, yeni araçlar olacak. Hedefimiz 2008-2009 yılında hızlı treni Türkiye'ye getirmekti, bunu başardık. Türkiye, hızlı tren işletmeciliği yapan dünyada 8, Avrupa'da 6'ıncı ülke. Türkiye 2023 yılında gelişmişlik açısından dünyada ilk 10'a girmeyi hedefledi. Biz de Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında ülkemiz ile birlikte dünyada ilk 10'a girmek istiyoruz. Yüksek hızlı trende bunu başardık. Ray üretiminde de iyiyiz. Dünyada şu anda 7 ray üreticisi var bunlardan birisi KARDEMİR. Teker ve sinyalizasyonda da ilk 10 içindeyiz. Adapazarı'nda hızlı tren fabrikası yapılıyor, hızlı tren üretiminde de ilk 10 içinde olacağız." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler