YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Uluslararası Yargı Reformu Sempozyumu' düzenlenecek

Adalet Bakanlığı, Uluslararası Yargı Reformu Sempozyumu düzenleyecek. Uluslararası yeni gelişmelerden haberdar olmak ve Türkiye'nin adalet...

Adalet Bakanlığı, Uluslararası Yargı Reformu Sempozyumu düzenleyecek. Uluslararası yeni gelişmelerden haberdar olmak ve Türkiye'nin adalet sistemini gelecek yıllara hazırlamak amacıyla Dünya Bankası ile birlikte 2-3 Nisan 2012 tarihlerinde Ankara'da 'Uluslararası Yargı Reformu Sempozyumu' düzenlenecek.

Dünyada, son yıllarda yaşanan ekonomik, siyasi ve toplumsal değişimlere paralel olarak, yargı alanında da yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu bağlamda, dünyada yaşanan yeni gelişmeleri yakalayabilmek ve iç hukuk sistemine yansıtmak amacıyla Adalet Bakanlığı tarafından 2009 yılında ilgili kesimlerin katılımıyla Yargı Reformu Stratejisi hazırlandı ve Bakanlar Kurulu tarafından kabul edildikten sonra Avrupa Komisyonu'na sunuldu. Ayrıca, bakanlık, 2010-2014 yıllarını kapsayan ilk stratejik planı da hazırladı ve uygulamaya başladı.

Yargı Reformu Stratejisi ve Bakanlık Stratejik Planı'nın uygulanması bağlamında, 5982 sayılı 'Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un, 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan referandumla kabul edilmesi sonucu Türkiye'de önemli bir yargı reformu tamamlandı.

Bu defa, yargı reformu sürecinde gelinen aşamayı değerlendirmek, uluslararası arenada yaşanan yeni gelişmelerden haberdar olmak ve Türkiye'nin adalet sistemini gelecek yıllara hazırlamak amacıyla Dünya Bankası ile birlikte 2-3 Nisan 2012 tarihlerinde Ankara'da 'Uluslararası Yargı Reformu Sempozyumu' düzenlenecek. 7 konu başlığının tartışılacağı sempozyuma, Türkiye'den katılacak uzman ve bilim adamlarının yanısıra Amerika, Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerinden hukukçular, akademisyenler ve uzmanlar katılacak ve sunumda bulunarak adalet sistemine ilişkin yaşanan yeni gelişmeleri ele alacak.

Sempozyumda tartışılması düşünülen konu başlıkları ise şöyle: "Dünyadaki Yargı Reformu Hareketleri, Adalet Hizmetlerinde Performans Ölçümü ve Yönetimi, Yargı Etiği ve Davranış Kuralları, Adaletin Kalitesi, Yargı Bütçesi ve Mahkeme Yönetimi, Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları, Adalete Erişim (Koruyucu Hukuk Uygulamaları, Adli Yardım, Klinik Hukuk Eğitimi)"

Bununla birlikte söz konusu konu başlıkları, kamuoyundan gelecek tepkiler ve önerilere göre revize edilebilecek. Sempozyuma, Türkiye'den katılmak ve sunumda bulunmak üzere ilgili araştırmacı ve bilim adamlarına ihtiyaç duyuluyor. Buna göre, sempozyumda sunumda bulunmak isteyen akademisyen, araştırmacı, hâkim, savcı, avukat ve ilgililerin 3 Şubat 2012 tarihine kadar sunum yapmak istedikleri konu başlığı ve kısa sunum planlarını, daha önce bu alanda yaptıkları çalışma başlıklarını da içerecek şekilde 'yargireformusempozyumu@adalet.gov.tr' mail adresine göndermeleri, sunumun tamamını ise 29 Şubat 2012 tarihine kadar aynı e-mail adresine göndermeleri bekleniyor.

Adalet Bakanlığı'nda oluşturulacak Değerlendirme Komitesi tarafından kabul edilecek sunum planları için ilgilisinden belirtilen tarihin sonuna kadar sunumlarının tamamını teslim etmeleri istenecek. Sempozyum, Türkçe ve İngilizce dillerinde gerçekleştirilecek olup, simültane tercüme de mevcut olacak. Sempozyumda sunumda bulunacakların yol ve konaklama masrafları sempozyum bütçesinden karşılanacak. Sempozyumda yapılan sunumlar, Dünya Bankası ve Bakanlık tarafından birlikte kitaplaştırılacak olup, uluslararası yayın olarak yayımlanacağından, sunumda bulunacakların söz konusu sunumlara ilişkin her türlü haklarını devretmeleri istenecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler