Kastamonu'da görev yapan sağlık çalışanlarına hizmet etmek için kurulan Kastamonu Umut Sağlık Çalışanları Derneği (UMSAD), Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu (USAF)'na kurucu üye olarak bağlandı.
KİAD Toplantı Salonu’nda tanışma toplantısında bir araya gelen UMSAD üyeleri, USAF ve önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirildi. Programın sonunda doktor ve sağlık çalışanları için kokteyl verildi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz, toplantıda yaptığı konuşmada, konu sağlık olunca hedefleri çok büyük olan bir meslek gurubu olduklarını ifade etti. Sağlıkta çok ciddi yollar katettiklerini kaydeden Yılmaz, ecdada bakıldığı zaman hedeflerini belirlerken, sadece bu ülke ile sınırlı kalmadıklarını ifade etti.
İl Sağlık Müdürü Yılmaz, “Hedefi büyük bir ülkenin bireyleri olduk. Birlikte çok güzel işler başarabiliriz. UMSAD, ilimizde çok güzel işler yapıyor, ancak yapılacak daha çok iş var. İşler bitti demek bize hiçbir zaman yakışmaz. Daha güzel işler yapacağız. İhtiyacımız olan her şeye sahibiz. İhtiyacımız olan tek şey gayret ve bir arada olmak. Omuz omuza verdiğimiz zaman başaramayacağımız iş yok. Tarih ve kültür şehri Kastamonu’ya geleli 5-6 ay oldu. İyi ki gelmişiz ve sizleri tanımışız. Kastamonu ilinde çok güzel bir ışık var. Burada hiç kimsenin ve kimsenin iyi niyetinden kuşkum yok. STK hareketlerinin her zaman ciddi anlamda desteklenmesi gerekir. Biz de kurum olarak destek vereceğiz." dedi.
UMSAD Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Oğuz da dernek olarak Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu’na bağlandıklarını açıkladı. Hüseyin Oğuz, “Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu’nun, milli değerlerden gelen, ihtiyaç sahiplerine yardım etme geleneği olan insanımız, yeniden bu tarihi kimliğine dönüş yolunda çaba gösterirken, biz UMSAD olarak üzerimize düşen misyonu, Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu ile yerine getirmeye niyet ettik.” diye konuştu.
Oğuz, Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu'nun, sağlık alanında faaliyet gösteren dernekleri bir çatı altında topladığını, sağlık ihtiyaçlarına yeterince ulaşamayan insanlara tıbbi yardım götürmeyi amaçladığını kaydetti. Hüseyin Oğuz, ”Bu amaca yönelik olarak acil yardım hizmetleri, kalıcı sağlık hizmetleri, eğitim hizmetleri başlıkları altında üç temel alanda faaliyetlerini sürdürmektedir. Uluslararası Anadolu Sağlık Federasyonu, ihtiyaç bölgesine kısa vadeli pratik çözüm ve acil yardım götürülmesine müteakip, bölgenin kronik sağlık problemlerinin çözümüne yönelik kalıcı ve uzun soluklu faaliyetler üretme amacı gütmektedir.” diye ifade etti.
UMSAD Genel Sekreteri İsmail Çalış ise dernek üyeleri içinde, sağlık teşkilatının her kademesinden elemanların mevcut olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti: "Un da var, yağ da var, şeker de. Bizim düşünüp de yapamayacağımız hizmet yoktur diye düşünüyorum. Dernek yönetimindeki doktor, sağlık memuru ve hemşirelerimizden gelen bilgi ve isteklere göre dernek bünyemizde şu seminerleri vermeyi planlıyoruz; ilaçlar (çocuk-erişkin kullanımı, sulandırılması, dozları) EKG, Resusitasyon, Çocuk hastalıklarında atlanmaması gereken konular. Film okuma, yangın, boğulma çevresel ilk yardım, adli hekimlik. Bu seminerleri çok kalabalık kitlelere değil de daha dar çerçevede 10 kişiyi geçmeyen gruplara ama devamlı yapmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde dernek üyelerimizle gezi ve piknik organizasyonlarımız olacak. Bütün üye ve sağlık camiasını bu organizasyonlarımıza bekliyoruz.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz