YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Un Sektörü İhracatı İçin Güç Birliği Projesine Bakanlık Onayı

İhracatın arttırılması için üreticiler ve firmaların desteklenmesine yönelik yürütülmekte olan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE)...

İhracatın arttırılması için üreticiler ve firmaların desteklenmesine yönelik yürütülmekte olan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesi kapsamında Güneydoğu Anadolu Hububat-Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği tarafından hazırlanan Un Sektörü İhracati İçin Güç Birliği Projesine Ekonomi Bakanlığı onay verdi.

Bulgur ve Mercimek Sektöründe İhracat İçin Güç Birliği Projesinin onaylanmasının ardından Ekonomi Bakanlığının Un Sektörü İhracatı İçin Güç Birliği Projesine de onay vermesinin kendileri için önemli olduğunu ifade eden Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı aynı zamanda Güneydoğu Anadolu Hububat-Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı Şahin Batalı, “Ekonomi Bakanlığımız tarafından Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Projesi kapsamında GAİB bünyesinde hazırladığımız Mercimek Sektöründe İhracat İçin Güç Birliği Projesinin ardından un sektörüyle ilgili en önemli projelerimizden birisi olan Un Sektörü İhracatı için Güç Birliği Projesi de onaylanmıştır. Yani her iki projemiz için ön görülen hibe desteğini almaya hak kazandık. Bu un üreticilerimiz için önemli bir adım olduğu kadar 2023 ihracat hedefinin de yakalanması açısından büyük önem taşımaktadır.” dedi.

Hazırlanan proje kapsamında 12 firmanın bir araya gelerek ortak hareket ettiğine dikkat çeken Başkan Batalı, “Hazırladığımız ve bakanlıktan onay alan daha önceki projemiz gibi bu projemizin de hibe tutarı yaklaşık olarak 3 milyon Euro olacaktır. Proje kapsamında 12 firmamız bir araya gelerek güç birliği oluşturmuş ve bundan sonraki faaliyetlerini birlikte koordine edeceklerdir. Hedefimiz sektörün önünün açılması ve ürünün dünya piyasalarında hak ettiği değere kavuşarak ihracat edilmesini sağlamaktır. Öncelikle bir analiz yaparak bunu rapor haline getireceğiz ve un sektörü için bir yol haritası çizeceğiz. Dünya piyasalarında firmalarımızın rekabet gücünü arttırmak ve tanıtıma önem vererek markalaşmayı uluslar arası arenada gerçekleştirmeyi kolaylaştırmak için Ekonomi Bakanlığımız tarafından uygulanan UR-GE projelerinden en iyi şekilde istifade etmek ve yeni oluşumlarla üreticilerimizi ve firmalarımızı güçlendirmek istiyoruz. Uluslararası Rekabetçililiğin Geliştirtmesinin Desteklenmesi kapsamında verilen kredilerle Türkiye’de ihracatçı şirketlerin uluslar arası pazarlarda rekabet gücünün artacaktır. UR-GE den Gaziantep’in ve Güneydoğu Anadolu’nun en iyi şekilde faydalanması için gerek sektörde bulunan şirketlerle gerek bu işin uzmanlarıyla gerekse bilim adamlarımızla ortak çalışmalar yürütüyoruz. UR-GE kapsamında hazırladığımız bu projenin giderlerinin yüzde 75’i Ekonomi Bakanlığımız tarafından geriye kalan yüzde 25’ini ödemesi de projeye katılan 12 firma tarafından ortak karşılanacaktır. Bu proje ile istediğimiz ülkeye giderek veya farklı ülkelerden alıcıları ülkemize davet ederek un ve un ürünlerimizi tanıtabileceğiz” dedi.

Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylanan Un Sektörü İhracatı için Güç Birliği Projesiyle ilgili ön hazırlıkların tamamlandığı ve piyasa araştırmalarının hızla sürdürüldüğü de ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler