YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üniversite Hastanenin Ek Binası Dere Yatağına Yapılmış

Nermin UÇTU/MANİSA, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'ne ek bina olarak yapılan Kardiyoloji ve Radyasyon Onkoloji Merkezi ruhsat alamadığı

Üniversite Hastanenin Ek Binası Dere Yatağına Yapılmış

Nermin UÇTU/MANİSA, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'ne ek bina olarak yapılan Kardiyoloji ve Radyasyon Onkoloji Merkezi ruhsat alamadığı için açılamadı. Şiddetli yağışlar nedeniyle su aldığı belirlenen bina, yoğun bakım odaları ve ameliyathanelerindeki havalandırma uygun olmadığı için, İl Sağlık Müdürlüğü'nden ruhsat alamadı. İl Sağlık Müdürlüğü'nün, binanın yoğun bakım ve ameliyathane bölümlerinin yönetmeliğe göre yeniden düzenlenmesini istediğini belirten Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, istenilen düzeltmelerin ve filtrelendirme işlemleri için çalışmaların devam ettiğini duyurdu. Projenin kendisinden önceki dönemde yapıldığını belirten Rektör Çelebi şunları söyledi:
"Toplam alanı 6 bin 454 metrekare olan Kardiyoloji ve Radyasyon Onkolojisi Merkezi 4 Ekim 2012'de ihale edilmiş, yer teslimi de 20 Kasım 2012'de yapıldı. İhalenin bedeli de 6 milyon 210 bin lira. 12 Mayıs 2014 tarihinde ise Radyasyon Onkolojisi için gerekli olan radyoterapi cihazının hizmet alım sözleşmesi imzalanmış ve Kasım ayında da yer teslimi yapıldı. Firma, binanın Radyasyon Onkolojisi olarak düşünülen fiziki mekanda dış ortamdan su girmesi nedeniyle cihaz montajına başlayamadı."
ARKAYA KORUMA DUVARI YAPILMIŞ
Prof. Dr. Çelebi göreve geldiklerinde durum değerlendirmesi yaptıklarını belirterek, üniversitenin Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü üyelerinden bir teknik komisyon oluşturduklarını açıkladı. Rektör Çelebi, "Komisyon tarafından önerilen çözüm önerileri doğrultusunda radyasyon onkolojisi binasının arka duvar kısmının toprakla teması kesilecek şekilde koruma duvarı yaptırdık. Binanın su alması Nisan ayında engellendi" dedi.
'ALTYAPI GÜÇLENDİRİLMELİ'
Hastane binasının kurulum yerinin dere yatağı içerisinde olduğuna dikkat çeken Rektör Çelebi, su baskınlarının yaşanmaması için ıslah çalışmaları yapılarak altyapının güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Rektör Çelebi şöyle konuştu:
"Temmuz 2015'de Radyasyon Onkolojisi'nin ruhsatlandırma işlemleri için Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ile temasa geçilmiş ve güvenlik ölçümleri yaptırılmış ve ruhsatlandırma işlemi tamamlandı. Bina içi mefruşat ve tıbbi cihazların ihale ve alım işlemi belli bir tertip ve maddi imkanlar içinde halen sürüyor. Binanın fiziki kurulum yeri dere yatağı içerisi olduğu için kanalizasyon ve yağmur sularının tahliyesi akış seyrinden uzak. Altyapının problem yaratmayacak düzeye getirilmesi için Büyükşehir Belediyesi'ne gerek Hastane Başhekimliği, gerekse Yapı İşleri Daire Başkanlığı olarak yazılı başvuruldu. Binanın arkasındaki dere yataklarının iklim koşulları nedeniyle su baskınlarına maruz kalmaması için ıslah edilmesi ve alt yapının güçlendirilmesi gerekiyor. Tüm bu işlemlerin tamamlanmasıyla bina yetişmiş insan gücü ve tıbbi cihazlarla Manisa'nın ve bölgenin önemli bir eksiğini giderecek kapasitede hizmet vermeye başlayabilecek."

Üniversite Hastanenin Ek Binası Dere Yatağına YapılmışÜniversite Hastanenin Ek Binası Dere Yatağına Yapılmış

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler