Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) ve Balıkesir İş Adamları Derneği (BİAD) işbirliğiyle yürütülen Kariyer Yolu Protokolü'nün ikinci etkinliği, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı. "İş Görüşmelerinde Mülakat Teknikleri" temasıyla düzenlenen panele konuşmacı olarak Balıkesir Sanayi Odası (BTO) Başkanı Ahmet Kula, Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Keskinoğlu ve BEST Transformers A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Sönmez katılırken moderatörlüğü, Corner Mermer ve Corner Makine Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Şenel üstlendi.
Paneli Rektör yardımcıları Prof. Dr. Bedri Yüksel ve Prof. Dr. Oktay Arslan, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Özmetin, Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Erdoğan, Fakülte Sekreteri İsmail Çelebi, BİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda öğrenci takip etti. İlk olarak konuşan BTO Başkanı Kula, Balıkesir'in sanayisinin durumu hakkında bir sunum yaptı. Kula, Balıkesir'in tarım ve hayvancılıkta Türkiye'de lider konumda olduğunu belirterek, öğrencilere mezuniyet sonrasına yönelik hedeflerini belirlemeleri taviseyesinde bulundu. Bu hedeflerle ulaşmak için de yol çizilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca Türkiye'de sanayinin en büyük sıkıntılarından birisinin, nitelikli ara eleman ihtiyacının fazlalığı olduğunu dile getirdi.
Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Keskinoğlu da insan kaynakları departmanlarının, ilan edilen pozisyonun niteliklerine göre iş görüşmelerini yönlendirdiklerini ifade etti. Keskinoğlu, mülakatı yapan yöneticinin adayı bilinçli olarak gerebileceğini, rahatlatabileceğini, sorular sorabileceğini, konuşturup susturabileceğini anlattı. Öğrencilerin iş yaşamına atılmadan önce kendilerini farklılaştırıp öne çıkabileceklerini belirten Keskinoğlu, bu anlamda öğrenciyken dersler dışında panel, konferans, sertifika programları gibi etkinliklerin önemli olduğunu sözlerine ekledi.
BEST Transformers A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Sönmez de iyi bir CV doldurmak için özellikle öğrencilik döneminde kişinin kendisine değer katması gerektiğini hatırlattı. Firmaların, mülakat masasına oturduklarında adayın firmaya katabileceklerini öğrenmeye çalıştıklarını söyleyen Sönmez, öğrencilerin de kendilerini bu doğrultuda mülakatlara hazırlamaları gerektiğine dikkat çekti. Panelin moderatörü Şenel, iş görüşmelerindeki mülakatları görücü usulü görüşmelere benzeterek, kısa süre içerisinde veriler elde ederek adayı tanımayı çalıştıklarını anlattı. İşveren olarak adayın bilgi seviyesini, davranışlarını, beceri düzeyini anlamaya çalıştıklarını ifade eden Şenel, adayların da görüşmeye gittiği şirketi tanıyarak doğru seçim yapma sorumluluğu olduğuna dikkat çekti.
Öğrencilerin katılımcılara sorular yönelttiği panel sonunda katılımcılara, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Bedri Yüksel ve Prof. Dr. Oktay Arslan ile Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Özmetin tarafından plaket verildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz